Translate

zaterdag 30 mei 2015

De allerpersoonlijkte band tussen God en elk mens


God has no religion (Mahatma Gandhi)

Zou U dit willen toelichten?

Ooit komt de tijd, dat de kerken, de godsdiensten, de ministers en priesters en imams en voorgangers verdwenen zullen zijn van de aardbodem, zoals de inktpot, gaslantaarns en houten fietsen.
Maar intussen in deze wereld, in het hier en nu kan dit worden gezegd:
Nu nog zijn godsdiensten en kerken, moskeeën en tempels  een noodzakelijke schakel voor mensen om geloof te ervaren, om dit te delen, om gestimuleerd te worden, en om een betere band te krijgen met God, Allah, Brahman, Jahweh enz.
Dat is goed, want het is daar. En de tijd is nog niet rijp voor een godsdienstloze wereld, nog niet. Maar Mahatma Gandhi, grote zoon van de mensheid, deed een visionaire uitspraak, die ooit door iedereen zal worden ervaren.

Er zijn wel steeds meer mensen, die hun eigen persoonlijke weg gaan in hun zoektocht naar god, naar het eeuwige leven, naar wat er achter de schermen van het leven zich afspeelt, in hun zoektocht naar de geestelijke wereld op aarde en in de geestelijke sferen.

Het lijkt niet zo.
Want men ziet fanatieke orthodoxe Joodse gelovigen, dogmatische Christenen die een eindtijd verwachten en de wederkomst van Jezus Christus, we zien moslimterroristen en aardse kalifaten.
Toch hebben zij allen de tijd tegen, ook al zullen ze de wereld nog schokken met hun fanatisme, met hun rechtlijnigheid, met hun harteloze beeldvorming over God.
Zij woekeren nog slechts even voort. Want de mensheid moet zijn eigen kankergezwellen genezen, goedschiks en later kwaadschiks.

Na de komende overgangsperiode, de natuurlijke zuivering van de aarde, na de tijdelijke crisis op het terrein van de economie, de maatschappij, de godsdiensten en het milieu zal de Nieuwe Mens opstaan.
Deze mens zal een andere band hebben met de natuur, met het eigen innerlijk, met de samenleving, met God, een allerindividueelste band, waar niemand tussen zal kunnen komen. Maar een band die getuigt van respect en mededogen voor alles.

God zal dan exact zo ervaren worden, als Mahatma Gandhi voorzag, namelijk in het innerlijk, in het hart van de mens, zonder tussenkomst van godsdiensten en voorgangers.

God has no religion

De mensheid zal definitief en massaal tot het besef gekomen zijn, dat God niet alleen resideert in een verre kosmos, maar ook in het eigen hart.
En voor de duidelijkheid, Ik schets geen hemel op aarde, want de evolutie van de mens, van de aarde, van de natuur vergen een veel langere tijd voordat een hemel op aarde zal zijn ontstaan. De mens is niet eentweedrie een heilige.
Maar heel spoedig al zal de Mijn God, de Godsvonk, de Atman, de Richter Diens rechtmatige plek verworven hebben in het bewustzijn van vrijwel elk mens.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 277