Translate

zondag 24 februari 2019

De beschermengel van een zeer slecht mens, een grootse maar moeilijke taak




Mag ik U iets vragen, het houdt me nogal bezig. Je hebt mensen, en hun mooie dingen en moeilijkheden en hun beschermengel die hen met fijne gebeurtenissen koestert en met levensproblemen ondersteunt. Ik heb wel begrepen dat zij een mooie taak hebben en de gezegende helpers zijn van God. 

Maar hoe zit het met de beschermengelen van slechte mensen, neem bij voorbeeld de beschermengel van Hitler, die moest toezien hoe Hitler miljoenen onschuldige mensen liet vermoorden en hele samenlevingen naar de verdoemenis hielp en het mooie Duitsland een eeuwige schande bezorgde. Hoe houdt zo’n beschermengel het in hemelsnaam vol? Zou ik dat U mogen vragen of gaat het ons niets aan?

Mijn zoon, ik vind het een heel bijzondere vraag van je en ik heb gezien de afgelopen jaren dat dit je echt bezig houdt, het lot van beschermengelen, hun taak, hun werken voor de mens en nu dit speciale. Je mag het vragen en Ik ga er op in. Maar…… het antwoord zal jullie minder verrassen dan je nu denkt, ook al is het een heel precair en voor mensen zeer onbekend aspect  van de geestelijke wereld. En er zitten veel verschillende kanten aan, waardoor Ik datgenen wat Ik jullie  vertel ernstig moet overwegen, wat wel gezegd dient te worden en wat niet, Ik wil het een beetje doseren, dus luister maar goed.

Een beschermengel die een, laten we Hitler maar niet nemen, een invloedrijk verderfelijk mens op aarde gaat beschermen, krijgt een zeer zware training in de geestelijke wereld en behoort tot de hogere engelen van God. Hoe kan dit nu, zullen jullie je afvragen, de laagste mens krijgt de hoogste beschermengel? Eigenlijk gaat het hier niet om de laagste mens, namelijk een primitief mens. Het gaat meer in dit geval om een ontwikkeld mens met grote talenten die alleen dramatisch worden misbruikt. Het gaat dus om een sterke persoonlijkheid, een complex mens. Anders zou deze persoon nooit zoveel verderf kunnen veroorzaken. Een zwak primitief mens raakt alleen zijn omgeving, een invloedrijk slecht mens een hele samenleving.

En verder kan Ik dit zeggen, doen jullie mensen op aarde niet hetzelfde: de mensen met de ernstigste ziekten krijgen de beste specialisten,  de zwaarste psychiatrische patiënten krijgen de beste therapeuten, de grootste criminelen komen in gevangenissen met het hoogst opgeleide personeel. En zo heeft God het natuurlijk al eerder dan jullie geregeld. De voor de wereld slechtste mensen krijgen de hoogst opgeleide beschermengelen.

En hun doel is niet om hun mens op het rechte pad te krijgen, de geestelijke wereld weet ongeveer wel hoe de hazen lopen, maar om nog erger te voorkomen, om het zaadje van goedheid in de ziel van deze crimineel te planten, en om het menselijk aspect in het geestelijk lichaam levend te houden. Want Ik kan je zeggen, dat dit de grootste uitdaging is: er voor zorgen dat het ernstig geteisterde menselijk deel van het geestelijke lichaam van deze mens levend gehouden wordt en niet sterft tijdens het leven op aarde want dan is alles voor niets geweest. Want het geestelijk lichaam van een zo’n intens slecht mens verwordt tot een waanzinnig, beestachtig, gruwelijk, demonisch, misvormd, lelijk en  stinkend wezen. En alleen als het menselijke deel in dit wezen levend gehouden wordt, kan het geestelijk lichaam na de dood ooit ooit ooit ooit na een langdurende periode van verwildering en lijden uitgroeien tot een volwaardig geestelijk lichaam.

En dan is daar nog een ander belangrijk doel dat de beschermengel beoogt te bereiken. Deze mens op aarde heeft ook altijd goede menselijke kanten. Ze houden van de natuur of van kinderen of van hun oude moeder of van kunst.

Deze menselijke kant wordt zeer gesteund en begeleid. En later na de dood zal de beschermengel het bewustzijn van deze mens beter kunnen bereiken door deze menselijke karaktertrekken. Anders zou het helemaal hopeloos blijken.
 
En weet tenslotte dat deze beschermengelen zeer lijden tijdens hun werkzaamheden. Het is een grote daad van liefde voor God en de mens dat zij dit doen.

De geesten van slechte mensen zijn gezegend.
Hun beschermengelen zijn gezegend.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 446