Translate

zondag 27 oktober 2019

Het Ik tijdperk is kinderachtig bezig




Mijn God, in een interview met een Nederlandse pedagoog, Gert Biesta, over volwassen worden, beschreef hij hoe de opvoeding van kinderen gericht moet zijn op volwassenwording, en dat solidariteit, de gerichtheid op de ander belangrijker moet zijn dan de gerichtheid op het zelf. En toen merkte hij op, dat het verlangen naar een eigen identiteit infantiel kan worden, want……

Uiteindelijk gaat het niet om wie je bent, maar hoe je bent

Zou U hier op in willen gaan?

Dit raakt één van de grote principes in de geestelijke wereld. Als jullie daar arriveren, wordt niet gevraagd wie jullie zijn, wat jullie geloven en wat jullie hebben gedacht, maar hoe jullie hebben geleefd en hoe jullie hebben gereageerd.
“Wat jullie gedaan hebben voor een van de minsten van deze broeders en zusters van Mij, dat deed je voor Mij” zoals de grote Mensenzoon sprak.

Hoe sta je in het leven, hoe reageer je op moeilijkheden, hoe kijk je en luister je naar de ander, hoe begaan ben je met het lot van de ander, van de samenleving, van de schoonheid, van moeder  aarde, van de natuur? “Wie je bent” is voor God peanuts, “hoe je bent” is de maat waarmee God jouw lot weegt op de gouden weegschaal van de eeuwigheid.
Gert Biesta is gezegend.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 465