Translate

dinsdag 21 februari 2023

Bewaak en koester jouw innerlijk (2)


God. Ik schrok vannacht wakker en wist toen dat de vorige blog nog een vervolg kreeg. Zegt U het maar.

En een niet onbelangrijk vervolg.

Omdat de zaken soms heel zwart wit liggen, nog dit:

Deze door jullie zelf te bewaken innerlijke tempel geeft  toegang tot God. God bereikt jullie beter als jullie een zuivere tempel opbouwen, want eigenlijk is deze tempel het huis van God in jullie innerlijk. En als de tempel wordt vervuild door de social media, zeg Ik, verzwakken jullie iets wezenlijks en duurzaams in jullie leven. Het gaat hier om de  toegang tot God, de band met God, de mogelijkheden van God om jullie te bereiken, door jullie heen te werken. Zo kunnen jullie immers de werkzame handen van God op aarde zijn. Hoe nodig.

En deze sterke tempel is wat anders dan het ego. De tempel is jullie eeuwig geestelijk lichaam dat overleeft na de dood. Terwijl het ego slechts een instrument is, waar in andere blogs genoeg over  gezegd is, dat laat Ik nu rusten.

Hoe sterker en mooier en duurzamer de tempel, hoe groter jullie weerbaarheid, hoe zelfstandiger jullie keuzes tegen de waan van de dag. En daarom is de eigenlijke mededeling aan jullie in deze blog de volgende.

De social media zijn een revolutie in de wereld met ongekende potentie, maar deze potentie kan een heilige en een onheilige kant opgaan. Hier wordt even ingetuned op de onheilige kant, dit ene aspect van verwarrende onrust. Social media worden dan voor jullie allen een last. Een indringende, virale last, een onbewuste verontrustende invloed. En zoals gezegd verzwakt die veelal jullie tempel en dus jullie innerlijke veiligheid.

En zo waart de vleesgeworden onheiligheid, noem het de duivel rond op jullie aarde. Hij vergiftigt niet alleen de jeugd met materialistische influencers, verslavende games, met soms goddeloze raps, met verwarrende en oppervlakkige nepfeiten, met dikwijls onzinnige samenzweringstheorieën. En zo is de duivel machtiger dan ooit. En hij heeft grotere invloed dan jullie beseffen, ook en juist omdat jullie niet meer geloven in zijn bestaan.

Duivelse waanzin, waarvan ouders geen besef hebben, die jongeren verleidt tot het dragen van wapens, het elkaar overtreffen in suïcidale spelletjes, die deprimerende waandenkbeelden rondstrooit, en ideaalbeelden waar niemand meer aan kan voldoen.

De duivel is even losgelaten op aarde, waart rond en bijna niemand die het ziet. Hij zal zijn tijd krijgen, maar gelukkig is zijn macht tijdelijk. Daar zorgt God wel voor.

Maar weet wat er gebeurt en wees waakzaam.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 547