Translate

zaterdag 10 december 2011

Over de wachtende ziel (Tweet van God, 2)



"Alles is belangrijk: uiterlijk, de wereld, jouw vrienden, maar binnen wacht jouw ziel op aandacht en erkenning, ga in gesprek"

Mijn God, zou U een toelichting kunnen geven op Uw tweede tweet van 31 augustus?

Graag.
De aarde met haar mensen (vierde rijk), dieren (derde rijk), planten (tweede rijk) en mineralen (eerste rijk), is een wonderbaarlijke evoluerende schepping. Niet de meest ontwikkelde in de kosmos. Sterker nog, in termen van menselijk evolutie zitten Wij (het vijfde rijk) met jullie, mensheid, nog op de basisschool, en dan wil Ik zeggen, niet eens de hoogste klassen. En een kind in groep 4 (jullie kosmisch niveau), wil dolgraag naar de volgende groep. Wij zien ook jullie ongeduld en behoefte en wens om te groeien. Maar net als bij die kinderen zegt God, als jullie Onderwijzer, jullie kunnen geen stap overslaan. Het is zoals het is, in het hier en nu. Maar God neemt jullie graag mee voor een blik achter de schermen.

Een evoluerende schepping is niet volmaakt. Dat wordt met name zichtbaar in het rijk van de dieren (eten en gegeten worden) en van de mensen (oorlogen, hongersnood, ziekten, vluchtelingen etc.). Ook al wordt veel leed door de mens zelf veroorzaakt vanuit zijn vrije wil, toch is dit de situatie: een nog onvolmaakte schepping in wording.

Wij, vanuit het vijfde rijk, reiken alles aan wat maar mogelijk is, om dit onvolmaakte te verzachten, te verminderen of aan te vullen.

Speciaal de ziel heeft hierin een grote rol.
Maar veel “handreikingen van de ziel” worden niet aangepakt.
Want de praktijk, zeker in de welgestelde en materialistische, westerse wereld is, dat jullie mensen erg zijn gericht op de buitenwereld.
Banen, geld, consumptie, alcohol, luxe, lichamelijk genot, drukte, lawaai, te veel mensen op een kluitje, en nu met internet jullie mobieltjes, blackberries, iPads trekken jullie aandacht volledig naar buiten.
En binnen wacht jullie ziel, geschapen door God. Een wonderschoon wezen van geestelijke substantie, een prachtige schepping vol gaven en mogelijkheden wacht op jullie. En een deel van jullie weet niet eens meer, dat de ziel wacht op jullie aandacht.

Teveel op de buitenwereld gericht, horen jullie niet of nauwelijks de zachte, liefdevolle stem van jullie geweten, jullie geestelijke Broeder/Zuster, jullie geestelijke toekomst, jullie verbinding met God, jullie belofte, jullie basis, jullie oorsprong, jullie wezen.

God zond jullie namens jullie ziel deze tweet.

“Alles is belangrijk: uiterlijk, de wereld, jouw vrienden, maar binnen wacht jouw ziel op aandacht en erkenning, ga in gesprek"
 
En Ik zie nu al, dat degenen, die deze blogs bezoeken, lezen, soms overpeinzen, geraakt zijn en meer dan vroeger stilstaan bij deze vraag van God.

Ik doe niets af aan de belangrijkheid van jullie aandacht voor de uiterlijke wereld. Want Ik weet, dat iemands leven ligt waar zijn/haar hart op is gericht, ook daaraan werken Wij mee vanuit de geestelijke wereld. Jullie ziel is blij met de doelen van jullie hart. Dat is goed.
Maar er is nog meer mogelijk in jullie leven. Daarom geef ik enige praktische adviezen voor wie stil staat bij Mijn boodschap:
  • Overpeinzen jullie de mogelijkheid, dat in jullie hart ook een wezen vertoeft van puur geestelijke substantie
  • Nemen jullie tweemaal per dag enige minuten de tijd om ergens ongestoord, in stilte, ontspannen zittend, of wandelend in de natuur, of desnoods op weg naar jullie belangrijke zaken in de auto of op de fiets te praten met jullie Innerlijk/Ziel/God/beschermengel. Het maakt Ons niet uit hoe jullie Ons noemen, als jullie Ons maar erkennen. Jullie ziel smeekt om jullie aandacht, een paar minuten maar
  • Praat met Ons, zeg wat tegen Ons, erken Ons, houd Onze aanwezigheid voor mogelijk, en jullie zullen wonderbaarlijke dingen meemaken
  • God zegt jullie wat ook Christus gezegd heeft: “Klopt en U zal worden opengedaan, Vraagt en u zal worden gegeven.”
  • Wees in het begin bescheiden in jullie gebeden en vragen. Het is voor Ons makkelijker de geest van humor te zenden, wanneer jullie naar een saaie vergadering of verjaardag gaan (jullie zullen nadien moeten toegeven, dat er meer gelachen werd dan voorheen). Dat is makkelijker dan wanneer jullie vragen of jullie kanker genezen kan worden, of jullie de staatsloterij mogen winnen. Grote vragen zijn niet altijd onmogelijk, maar begin bescheiden, immers: een beginnende pianoles mikt ook niet gelijk op een concert met Bach en een beginnende taalles begint eerst met eenvoudige grammatica. Begin eenvoudig en bescheiden, dan zullen jullie ervaren, dat Wij, van het vijfde rijk, wachten en popelen om jullie tegemoet te komen. Want doen jullie één stap naar God, God doet met Gods team, vijf stappen naar jullie. Probeer het!
  • Ga je naar een moeilijk gesprek, vraag om de geest of engel van ontspanning. Ga je naar een koud iemand, vraag om de geest van vriendelijkheid. Ga je naar een sollicitatiegesprek, vraag om de geesten van inspiratie en zelfvertrouwen. Ga je naar een druk winkelcentrum, vraag om de geest van innerlijke rust. Jullie vragen, Wij draaien. Alle steun mag worden gevraagd, vrijwel alle geestelijke steun in welke mate dan ook zal worden gegeven
  • Tenslotte: beschouw Ons als heel dichtbij. Niet ergens hoog in de hemel, wat ook zo is, maar in jullie hart. Heel dichtbij, beschikbaar, aanwezig, bereid, liefdevol en geduldig wachtend op jullie gesprek met Ons. Want dat is naar waarheid zo.
 Proberen jullie het? 

Wees jullie allen gezegend

Nr. 38