Translate

dinsdag 10 januari 2012

Jongeren en hun smartphonevrienden, de nieuwe grootfamilie




Jongeren zouden teveel bezig zijn met hun iphones en twitter, maar zij kiezen voor fulltime link met hun dierbaren, grootfamilie revisited !

Zou U Uw tweet van 19 september over jongeren en hun smartphones willen toelichten?

Graag.
Jongeren, vooral in het westen, hebben een beetje de naam, dat ze individualistisch zijn en alleen maar bezig met hun eigen pleziertjes. Ik zie dat anders.

Jongeren groeien tegenwoordig op in een spannende en veranderende omgeving. Alles staat open, er zijn eindeloos veel mogelijkheden, ze zijn vrij om voor vele opleidingen en soorten werk te kiezen en sommigen hebben zelfs geld om een tijdje te reizen. Dat alles is mooi en leuk en beter dan wat hun ouders en grootouders hadden. Dat is een feit. Zo bezien hebben zij meer kansen, meer rijkdom, meer keuzes.
Tegelijkertijd is de wereld nog nooit zo somber geweest over de toekomst, het milieu, de kansen voor de mensheid om hier uit te komen. Milieurampen en aardbevingen, bosbranden, oorlogen, potentiële conflicten en al het slechte nieuws wereldwijd, dat iedere “huiskamer” in wordt gestort, maakt, dat jongeren geen toekomst lijken te hebben.

En jongeren reageren hier natuurlijk menselijk op: somber, misschien gelaten, moedeloos, baldadig, soms agressief.
Ook reageren zij hier individualistisch op, soms egocentrisch en onverschillig.
Maar zij maken zich extreem zorgen, in iedere geval diep van binnen. Dat is wat Ik zie.

“Die jongeren van tegenwoordig” met hun egoïsme en hun agressie en materialisme, dat beeld is een eenzijdig en onrechtvaardig beeld, dat vooral ouderen van jongeren hebben.

"Jongeren zouden teveel bezig zijn met hun iphones en twitter, maar zij kiezen voor fulltime link met hun dierbaren, grootfamilie revisited !"

Maar mensen die regelmatig contact hebben met jongeren weten beter.
En God weet beter, want God ziet jongeren in hun hart.
En ook al zie Ik ook hun gehechtheden en moderne verslavingen en hun tekortkomingen, nu gaat het hier om een positieve blik op hun hart.
En één aspect van die hartegevoelens wil Ik hier bespreken.

Jongeren hebben met hun smartphones een nieuwe sociale wereld geschapen met hun vrienden en vriendinnen: de nieuwe grootfamilie, een jongerendorp, waar men dag en nacht voor elkaar beschikbaar is, met elkaar communiceert, optrekt, lacht en het leven viert en elkaar steunt en uit de problemen helpt.
Een wonderschone nieuwe wereld van groepskracht, groepsdynamiek, nieuwe normen en waarden, een sociale controle, die bestaat uit respect, vrijheid, communicatie, openheid en altijd beschikbare vriendschap.
Wie zou daar wat van vinden ?

Wees jullie allen gezegend

Nr. 43