Translate

zaterdag 25 februari 2012

Met welke houding doe je de dingen? (Dalai Lama)



Dalai Lama@DalaiLama "The nature of our motivation determines the character of our work"


Mijn God, zou U deze tweet van de Dalai Lama willen bespreken?

De Dalai Lama is één van Gods grote zonen op aarde, die veel lijdt en veel van de geheimenissen des levens heeft doorgrond. Dit is één van die geheimenissen.
Een heilige kan een nietswaardig werk heiligen door Zijn energie , een misdadiger kan een ogenschijnlijk goede daad besmetten en doen mislukken.

Met welke houding, met welke gevoelens in jouw hart doe je iets?

Twee metselaars bouwen aan een muur en men vraagt ze wat ze aan het doen zijn.
De een antwoordt: ik metsel een muur.
De ander antwoordt: ik bouw mee aan een kathedraal.
Ogenschijnlijk zijn de resultaten van hun werk het zelfde, maar de stenen gemetseld door de tweede metselaar dragen meer energie, meer geestelijk leven en meer eeuwigheidswaarde met zich mee dan de stenen van de eerste. Een beschadiging van de muur eeuwen later, bij voorbeeld een auto die tegen die muur aanrijdt of een verzakking, kan verbonden zijn met de “zwakke stenen” van de eerste metselaar. Dit is slechts een voorbeeld.
De met deze stenen verbonden energie kan ook gevoeld worden door iemand die daar gevoelig voor is en het wordt zeker gezien door Ons in de geestelijke wereld. Alles heeft een energetische component met de bijbehorende uitstraling, kleuren, lading.

Wij zien de vruchten op aarde van ’s mensen arbeid. En wij zien hoe in de arbeid al wordt besloten wat de geestelijke rijkdom of het verval hiervan zal zijn.
Zo gaat de ene stad ten gronde en groeit een andere tot schoonheid en welvaart. Zo slaagt het ene werk en mislukt het andere.

De mensen beseffen niet altijd, dat de houding waarmee men de arbeid verricht de resultaten van de arbeid zullen optillen of tezijnertijd doen vervallen.

"The nature of our motivation determines the character of our work"

Het zijn ware woorden dus.
Zo zat in het werk van Hitler al zijn val besloten en in het werk van Christus reeds Zijn successen.
En laat niemand deze, Mijn, woorden in twijfel trekken.
De gevolgen van het leven van Christus op aarde zijn duizendmaal groter dan gezien wordt. Jullie mensenwereld zou zonder Christus’ leven er nog vele malen erger aan toe zijn dan nu het geval is. En ondanks de excessen, begaan door de dienaren van de Christenheid, zijn de resultaten van de arbeid van Christus nog steeds een permanente zegen voor de mensheid.
Want de aard van de motivatie van Hitler was die van de Aap, en de aard van de motivatie van Christus was die van God.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 49