Translate

maandag 18 juni 2012

Nederigheid is aandachtig geduld (Simone Weil)





BaltimoreDharmaGroup@BDGzendo   Humility is attentive patience. ~Simone Weil
 
Zou U deze tweet willen toelichten?

Nederigheid is het tegenovergestelde van ego hebben. Het ego wil op de eerste plaats staan. Het ego kan niet luisteren. Het ego kan niet vertrouwen. Het ego rekent altijd voor zichzelf.
Wanneer het menselijk bewustzijn ontdekt, dat de wereld van het leven, de wereld van God, de wereld van het innerlijk, de wereld van de geest echter en waarachtiger is en meer toekomst heeft, gaat men stoppen met het ego te voeden.
In plaat daarvan komt overgave, vertrouwen, loslaten, echt luisteren, echt kijken, komt er meer ruimte. En geduld voor het leven, besef dat alles goed is, dat alles wat betekent, dat alles een doel heeft, dat zelfs de grootste ellende vrucht en hoop in zich draagt. Nederigheid maakt dat iemand de ander belangrijker vindt dan de eigen gedachten en gevoelens.


“Nederigheid is aandachtig geduld”  

Nederigheid is niet weggelegd alleen voor gelovigen.
Nederigheid is weggelegd voor menselijk bewustzijn dat geleerd heeft verder te kijken dan het eigen leven. Dat geleerd heeft het ego te overstijgen, geleerd heeft dat er iets waardevollers is dan het eigen ik, namelijk God, het leven, het geheel.
Als nederigheid de ruimte krijgt, is er aandacht, is er geduld.

Wees jullie allen gezegend


Nr. 83