Translate

zondag 25 november 2012

De mens draagt bij aan de biodiversiteit (Evolutie 1)




Komende blogs wil Ik vertellen over de geweldige positieve en evolutionaire gevolgen van de massale aanwezigheid van de mens op aarde.

Het bedreigen van de fysieke, biologische diversiteit, het uitsterven van planten- en diersoorten en de aanslag van de mensheid op het milieu, op moeder aarde en haar natuur zijn onderwerp voor andere blogs.

Op plekken waar vroeger de planten- en diersoorten alomtegenwoordig waren, en waar nu een nieuwbouwwijk staat, lijkt de natuur verschraald en verarmd en bedreigd. Dit is niet zo. Graag leg Ik jullie uit, hoe de werkelijk situatie is aan de hand van enige uitgangpunten:
1. De mens is ook natuur.
2. De emotionele biodiversiteit is explosief toegenomen, door de aanwezigheid van de mens.
3. De mentale biodiversiteit is explosief toegenomen, door de aanwezigheid van de mens.
4. De fysieke en biologische biodiversiteit wordt ernstig bedreigd, maar ook bedoeld getransformeerd, dit is onderwerp voor andere blogs.
5. Planten- en diersoorten “hebben ook emotionele eigenschappen”, maar dit is onderwerp voor andere blogs.
6. Planten- en diersoorten “hebben ook mentale eigenschappen”, maar dit is onderwerp voor andere blogs.

4., 5. en 6. zijn onderwerp voor toekomstige blogs, want de mensheid beseft onvoldoende, dat ze tot één van de rijken van de kosmos behoort. Het eerste rijk, de mineralen wereld, het tweede rijk, de plantenwereld, het derde rijk, de dierenwereld en het vijfde rijk, de geestelijke wereld, zijn onderwerp voor andere blogs. In deze blogs aandacht voor de emotionele en mentale diversiteit van het vierde rijk, de mensheid, een glorievolle bijdrage aan de evolutie van de aarde.

We gaan nu kort in op 1., 2. en 3.
1. De mens is onderdeel van de natuur, is ook natuur, en de tweedeling van de mensheid en de natuur bestaat niet. Beiden zijn één ongedeeld en luisterrijk onderdeel van de evolutionaire en spirituele schepping die aarde heet. Hierover meer in een volgend blog.
2. De biodiversiteit van de aarde op emotioneel vlak is van een ongekende schoonheid en rijkdom geworden, door de komst van de mens op aarde. De afgelopen 100.000 jaar is deze emotionele biodiversiteit explosief groeiende. In afgelegen dorpen van de wereld, in sloppenwijken van grote steden en in de huizen van zelfs gedegenereerde rijken is de emotionele schakering belangrijk en waardevol en wordt op alle vlakken door de geestelijk wereld ondersteund en begeleid.
3. De biodiversiteit van de aarde op mentaal vlak is van een rijk geschakeerde schoonheid: de mensheid heeft een grote bijdrage geleverd aan nieuw vormen van mentale processen zoals uitvindingen, kunstwerken, wetenschap, bouwkunde, muziek en theologie. Waar vroeger bij voorbeeld monotone grasvelden, of moerassen of kale bergen waren, leeft nu de mens. Zijn mentale arbeid, zijn mentale scheppingen en zijn mentale successen worden bewaakt en gekoesterd door de geestelijke wereld.
 
Wees jullie allen gezegend

Nr. 122