Translate

zondag 9 februari 2014

Ook een middelmatig leven kan wonderbaarlijk worden (Paus Franciscus)





Dierbare jonge mensen, laten we niet tevreden zijn met een middelmatig leven. Wees verwonderd over wat waar en mooi is, wat van God is! (vertaling)

Zou U hier op in willen gaan?

Paus Franciscus heeft gelijk.

Elk moment kan een middelmatig leven door eigen wil, eigen inzicht en nieuwe hoop opgetild worden tot grote hoogten. Er is veel waars en moois op aarde. En wanneer de mens daar naar kijkt, ontstaan nieuwe hoop, nieuwe inzichten en een nieuw respect voor het leven, voor de mens, voor moeder aarde.

En al dit moois en waars is van God, van God alleen. God reikt alles aan, ook aan die mensen, die niet in God geloven. Evenzeer.

Alles is van God. Hoe kan het anders zijn? Zou werkelijk een combinatie van zes atomen, het ontstaan van een bacterie, de evolutie van het leven uit zichzelf zijn begonnen? Ja uit Zichzelf, uit God Zelve.

Paus Franciscus richt zich tot jonge mensen. En Ik zeg: lieve mensen, jullie allen, niet alleen jongeren, maar jullie allen, jullie kunnen jullie leven door nieuwe hoop en nieuwe inzichten optillen boven de middelmatigheid uit.

Oh glorievol leven, oh wonderbare energie, oh mens koester uw eeuwigheid, oh middelmatig leven, richt je blik omhoog. Wees een God in jullie gedachten. En God zal zich uitdrukken in jullie daden. Bij jullie allen, zelfs vlak voor jullie sterven bestaat daar nog die kans.

En als dat niet gebeurt: ook alle middelmatige levens worden met liefde door God gekoesterd en met liefde door de geestelijke wereld ontvangen. Want elke weg is een weg naar God, ook een omweg. En elk middelmatig leven wordt uiteindelijk een bijzonder leven, vroeg of laat, vóór of na het fysieke overlijden.

Het kan niet anders.

Wees jullie allen gezegend