Translate

zondag 30 november 2014

We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn (Talmud)


Exploring The Divine heeft geretweet   Philip Arnold @Inspired_Truths     ·   27 okt.   

We don't see things as they are, we see them as we are. — The Talmud
(We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn De Talmud)

Zou U hier iets over willen zeggen?

De mens bekijkt natuurlijk de wereld vanuit zijn eigen perspectief. En denkt, dat zo de wereld is. En dat is goed. Daar heeft iedereen recht op, zo’n vrij perspectief.

De godsdiensten geven inzicht in hoe de geestelijke wereld tegen de aardse realiteit aankijkt. En dat helpt mensen meer perspectief te krijgen, meer inzicht, meer houvast in het moeilijke leven. En dat is goed.

En de wetenschap biedt hierin nog meer objectiviteit, die probeert de wereld te laten zien zoals ze is. En dat is goed, want hierdoor ontstaat kennis, ontstaan inzichten in de realiteit en wordt de mensheid geholpen bijgeloof en verkeerde fantasieën te verminderen.

De Talmud geeft hier als godsdienstig boek een wetenschappelijk inzicht.
En dat is heel goed. Want dan komen de werelden van godsdienst en wetenschap even bij elkaar. En dan wordt het inzicht groter, krachtiger, waardevoller.

Wanneer de mensheid dit inzicht uit de Talmud tot zich zou nemen, zouden er minder twisten en oorlogen op de wereld zijn en zou een ieder, die zich dit inzicht eigen heeft gemaakt, voorzichtiger en bescheidener worden. De reikwijdte van zijn eigen menselijke kennis zou dan automatisch uitgebreid worden met de kennis van de medemens.
En dan worden vanuit de eigen vrije wil respect en liefde realiteit.
En dit is een voorwaarde voor het realiseren van het Koninkrijk Gods op aarde in het  leven van de mens. Er is geen andere weg.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 249