Translate

zondag 11 juni 2017

Verslaving is een hopeloze toestand die begrepen moet worden (Alice Miller, 2)




“Wat is verslaving eigenlijk? Het is een teken, een signaal, een uiting van leed. Het is een taal die ons vertelt van een hopeloze toestand die begrepen moet worden.” Alice Miller*

Zou u hier iets over willen zeggen?

Dit is inderdaad ook hoe God het ziet. Het leed, de wanhoop, de teleurstelling, het verdriet, de zorgen die zich verschuilen achter verslavingen. En dikwijls, niet altijd, is het de oorzaak van verslavingen. Daarom wordt de mens en zijn verslavingen vanuit de geestelijke wereld met liefde en zonder oordeel bezien.

Verslavingen worden ernstig veroordeeld door de mensheid en zijn ook verderfelijke en doodlopende straten. Maar God ziet de achtergronden en ziet ook wat uiteindelijk aan levenservaring en inzicht wordt verworven. God oordeelt niet eens het gedrag, niet eens de gevolgen van de  verslavingen, niet eens de verslaafde zelf. Het is nutteloos en leidt tot niets. Maar inzicht in de  verborgen aanleidingen, begrip voor het onvermogen van de verslaafde en liefdevolle bejegening van deze mensen in nood worden door God gekoesterd.

Alice Miller heeft haar levenswerk gemaakt van dit onderwerp en heeft dat met veel wijsheid, veel liefde en veel psychologische kennis gedaan. Haar werk is een zegen voor de mensheid.
Alice Miller is gezegend.

Wees jullie allen gezegend

*Door de muur van stilte heen breken: De Bevrijdende Ervaring van het Zien van de Pijnlijke Waarheid

Nr. 389