Translate

zaterdag 15 maart 2014

Psychiatrie, zelfmoord en leven na de dood




Recent was in een Nederland een programma op TV over een vrouw, die dermate leed door psychiatrische problemen, dat ze van een hoge flat afsprong. Ze had haar zelfmoord goed voorbereid. Zou U hier iets over willen zeggen? Niet speciaal over haar, bedoel ik, maar over het leven van een psychiatrische patiënt. En hoe ze opgevangen worden na hun overlijden.

Dat is goed.
In Onze ogen is alles heel eenvoudig.
Alles komt goed, vroeg of laat.
En zelfs het moeilijkste leven wordt gladgestreken in de eeuwigheid. Een slechte start is slechts een slechte start. Meer niet. Elk leven wordt in liefde begeleid, in liefde opgevangen, en in liefde verder geholpen. Maar laten We beginnen bij het begin.

De evolutie gaat gepaard met vallen en opstaan, met genetische fouten en genetisch successen. En soms leidt een fout tot een groot succes.
Psychiatrie kan voor een belangrijk deel een genetische fout zijn. Wee de mens, die dit overkomt. Het is veelal afwijken van de menselijke omgeving. Een levenslang worstelen, een levenslange eenzaamheid, een levenslang lijden. Maar dit kan gepaard gaan met grote talenten op het terrein van kunst, of wetenschap, of spiritualiteit. Dus het lijden van zo’n mens is niet alleen maar lijden, het kan ook een ongekende rijkdom betekenen op andere vlakken. En het is nooit saai.
Psychiatrie kan ook voortkomen uit extreme gerichtheid op zichzelf, waardoor innerlijke ontwikkeling gepaard gaat met zwelgen in eigen gedachten of gevoelens, zonder openheid naar de ander.
Psychiatrie kan ook voortkomen uit extreme gerichtheid op de ander, waardoor men nooit toekomt aan een eigen ontwikkeling, dit gaat dikwijls gepaard met schuldgevoelens, disbalans en een wildgroei aan negatieve gedachten en gevoelens. Vaak zijn dominante ouders of een rigide godsdienst hier debet aan.
Psychiatrie kan ook ontstaan door extreme gevoeligheid, drugsgebruik op jonge leeftijd en lekken in de aura, die dikwijls niet meer hersteld worden (op aarde).
Psychiatrie kan ook ontstaan doordat men meer meemaakt dan men kan verwerken, zoals seksueel misbruik in de jeugd of geweld in oorlogssituaties.

Duizend oorzaken, duizend vormen van psychiatrie, duizend mengvormen van genetische defecten, persoonlijke kwetsbaarheden en omgevingsfactoren.
Soms is een psychiatrische aandoening te genezen of te stabiliseren,  met medicijnen of liefde of goede begeleiding of eigen  inzicht.





Maar wat belangrijker is, wanneer men al dan niet na zelfmoord, arriveert in de geestelijke wereld, dan wordt men liefdevol opgevangen. Zeer liefdevol, want deze mens heeft genoeg geleden. En het procedé is in grote lijnen, er zijn uitzonderingen,  als volgt.
  • Men arriveert altijd in een staat van grote wanhoop, met extreme gevoelens, men is dikwijls totaal in de war. Men wordt naar een kalmerende omgeving gebracht, kalmerend al naar gelang iemands karakter,  met stilte of in de natuur, of in een mooie kamer. Men wordt in slaap, in een staat van onbewustheid, of in een roesje gebracht , zoals een narcotiseur het noemt. Er kan sprake zijn van kalmerende geuren of kleuren of muziek. Niet elke psychiatrische patiënt is in een wilde staat, maar met kalmerend wordt hier bedoeld: men schept invloeden van buitenaf, op alle energetische niveaus van de persoonlijkheid, geestelijk, mentaal, emotioneel en energetisch, die heel maken, genezen. In deze korte of langere periode werken geestelijke begeleiders door hun aanwezigheid en gesprekken mee aan de verdere genezing. Overleden familieleden of vrienden kunnen àls dat goed werkt af en toe op bezoek komen.
  • Hierna wordt men naar De Tempel van Genezing gebracht, waar men volledig wordt genezen. Zo eenvoudig is het. Volledig genezen. De oude psychiatrische karakterstructuur wordt met een energetische straling volledig getransformeerd tot een gezonde karakterstructuur, die zoveel mogelijk de kenmerken, kwaliteiten en persoonlijke interesse in tact laat. Dit gaat altijd gepaard met verlies van bepaalde markante trekken, die gekoppeld waren aan de psychiatrische aandoening. Dat is echt een verlies, maar nu eenmaal keerzijde van de medaille. Maar omdat men na de transformatie niet meer lijdt, kan het makkelijk worden geaccepteerd.
  • De geestelijke begeleiding van de mensen na een transformatie is heel intensief en noodzakelijk. Men wordt als het ware geholpen een nieuw innerlijk landschap te verkennen. Het lijkt nog het meest op iemand die in een ander land gaat wonen. Het is flink wennen, maar men wil het. De transformatie is altijd gebaseerd op toestemming van de persoonlijkheid. Een klein deel van de psychiatrische patiënten weigert deze transformatie, omdat ze nog te gehecht zijn aan hun oude leed. Deze personen hebben een langere voorbereidingstijd nodig, maar uiteindelijk kiezen allen voor deze genezing.
  • De laatste fase gaat in, wanneer men weer geestelijk gezond verder kan met de levensweg, zoals andere mensen. De hele periode van overgang van een psychiatrische patiënt, al dan niet na een zelfmoord, speelt zich af tussen (aardse tijden) een maand tot een jaar.

Alles komt dus goed. En gezegd kan worden, dat de volledige energetische genezing geldt voor alle mensen, vroeg of laat. Wat jullie te wachten staat uiteindelijk, zelfs criminelen en verkrachters, is groots, hoopvol, ongekend en bijzonder. Jullie kunnen hier 100 % op vertrouwen, allen. Het zou daarom mooi zijn, als allen, die te maken krijgen met lichamelijk gebreken, beperkingen en dodelijke ziekten, zich op deze belofte zouden richten. Zij zouden geestelijk weer jong moeten worden, als kinderen. Want wat ieder te wachten staat na de dood is nog fijner en mooier dan hoe een jong kind dartel naar het leven kijkt.
Vol vreugd, belofte en belang. Verheugen jullie allen je hierin!

Wees jullie allen gezegend