Translate

zaterdag 13 februari 2016

Daar is altijd de citadel van de geest


“Wanneer de vloedgolven van menselijke tegenspoed, zelfzucht, wreedheid, haat, boosaardigheid en afgunst de ziel van de sterfelijke mens overspoelen, kunt ge rust vinden in de verzekering dat er één innerlijk bastion is, de citadel van de geest,  dat absoluut onneembaar is;….” * 

Mijn God, zou U hier op in willen gaan?

Zo is het. En zo was het. En zo zal het altijd zijn.
Daar is de menselijke vloedgolf van moeilijkheden. In deze tijden lijkt het meer dan ooit, omdat  de massamedia alles onmiddellijk de vertrouwdheid van de eigen huiskamer ingooien.
Zo lijkt de wereld chaos en verwarring.

Maar het is niet zo.
De wereld is een goed geordend geheel van voortgang en evolutie. En in de mens bevindt zich het bastion, de citadel van de geest, onaangedaan door de wereldse beslommeringen.
De citadel van de geest is onneembaar, duurzaam, vol kracht en altijd wachtend op de mens. De citadel van de geest staat altijd open voor de mens, die zich tot haar zal richten. En dan geldt “vraag en u zal worden gegeven, klopt en u zal worden opengedaan”.

De citadel van de geest doet dit altijd. De mens kan daarop vertrouwen.
En ook al is het antwoord van God niet altijd wat de mens in zijn beperkingen verwacht, maar het antwoord is altijd daar.
De mens kan daarop vertrouwen.

Wees jullie allen gezegend

*Het Urantia Boek, pagina 1096
 
Nr. 318