Translate

zondag 21 mei 2017

Zal het ooit klaar zijn voor de mens en de aap van de aarde ? (Aap van God, 5)


Mijn zoon, niet voor de mens en niet voor de aap, en niet op aarde.
Maar Ik denk dat je  bedoelt te vragen ‘zal het ooit klaar zijn met de hel op aarde, het leed, het verdriet, de pijn en de werken van de duivel’? Dat zal ooit klaar zijn.
Want de evolutie  van de aarde zal volgens plan, volgens het tijdschema van de kosmos en volgens de wetten van God leiden tot uiteindelijk een Planeet van Licht en Liefde*. Ik zeg het met hoofdletters, want het zal een planeet met hoofdletters zijn, waar de geestelijke mens vertoeft, waar de wetten van God werkzaam zijn èn iedereen leeft naar die wetten.

Het is eigenlijk de oude belofte van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, van het scheiden van de bokken en de geiten, van een eeuwige staat van hemels geluk gerealiseerd op de materiële aarde.
Alleen komt Christus niet op een wolk nederdalen en de duivel ter aarde slaan. Dat is een erg eenzijdige en primitieve versie van wel een werkelijke toekomst, want het Christusbewustzijn zal dan gerealiseerd zijn op aarde. Wat niets anders wil zeggen dan dat de mens op aarde dan is verenigd met zijn Godsvonk. En de bokken en de schapen scheiden zal dan inhouden dat geestelijke wezens onder een bepaald niveau van volmaaktheid niet meer kunnen vertoeven op aarde omdat het stralingsniveau op aarde te hoog geworden zal zijn.

Maar over miljoenen jaren pas, de aarde bevindt zich in haar evolutie nog maar aan het begin. Dus geef God nog wat tijd, accepteer de mensheid in haar zeer gestage maar in jullie ogen trage ontwikkeling. Natuurlijk is de mens ongeduldig, maar God is dat niet. Bestudeer jullie geschiedenis, nog maar honderdduizend jaar  geleden liepen jullie in berenvellen.  Nog maar 2000 jaar geleden hebben jullie de Christus mogen ontvangen, nog maar 500 jaar geleden mocht de wetenschap wereldwijd haar vlucht nemen, nog maar 30 jaar  geleden maakten jullie de eerste stappen tot één wereldwijd gevoel door de mogelijkheden van internet.

Jullie hebben alle tijd.
Gods molens malen langzaam, de wegen van de evolutie zullen jullie en moeder natuur, de  dieren  en de plantenwereld leiden tot hogere trillingsniveaus. En over een zeer lange tijd is het trillingsniveau van de planeet aarde zo hoog geworden, dat lagere energieën verdwenen zullen zijn en de aap van God werkloos geworden. Uiteindelijk mag de duivel zich af gaan vragen wat hij nog te doen heeft op aarde. En aarde gebonden als hij is zal hij in zijn werkloosheid bij zichzelf ter rade gaan of hij zelf niet ook een ander weg kan bewandelen. De gevallen engel kan terugkeren naar het Goddelijk huis of anders wacht de apen van God totale vernietiging en er zal dan nooit meer van hen gehoord worden. Maar kosmische ervaring wijst uit, dat uiteindelijk ook zij veelal terug keren op hun schreden.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 386

Urantia boek p. 621