Translate

maandag 18 juni 2018

Het hart van de mens




Zou U iets willen zeggen over het hart van de mens. Van de week was ik er nogal mee bezig, met dat hart van mezelf eigenlijk. Ik voelde me die dag liefdevol en was rustig en vroeg me ineens af: wat doet het hart allemaal? Heeft het hart nou ook last van ons? Vindt het hart het fijn “als we veel houden van iemand? Kan het hart zelf wel alles aan wat een mens doet, er zijn immers mensen die zo een hartaanval krijgen. Het is dus ook gewoon een orgaan”. En zo meer van dat soort dingen. Zou U hier op in willen gaan?

Dat doe Ik graag.
Het hart is de motor van het lichaam en de drager van Gods liefde.

Het hart is de motor van het lichaam, en al jouw vragen kunnen met ja worden beantwoord.

Heeft het hart nou ook last van ons? Ja natuurlijk, als jullie te hard werken of veel stress beleven of te lang zitten of teveel eten, in al die gevallen heeft het hart last van jullie, in ernstige mate en dat wordt zeker niet altijd zichtbaar in een hartaanval. Of in een druk op de borst. Het hart kan ook zo sterk zijn, door genetische aanleg,  dat het hart zijn hele leven jullie dient ook al mishandelen jullie het. Maar last heeft het hart dan zeker van jullie. Het hart is dan op een bepaalde manier een onderdrukt orgaan. En de plek van het hart kan zelfs zodoende koud aanvoelen of gesloten of benauwd of onrustig.

Maar de andere kant moet ook gezegd. Het hart heeft ook plezier van jullie, als jullie er goed voor zorgen. Als jullie gezond leven en gezond eten en bewegen, of ontspannen genieten van de natuur of van muziek of van de schoonheid in een museum. Dan floreert het hart en jullie voelen dat ook, het hart voelt dan zacht, en vrij en rustig en warm.

En in alle gevallen bedoel Ik niet alleen het hart als fysiek orgaan maar ook de geest van het hart, een individuele entiteit die meeleeft en meelijdt met de besognes van de mens. Jullie kunnen rechtstreeks communiceren met het hart. Heb jij dat lang geleden niet meegemaakt, toen  je letterlijk de stem van jouw hart hoorde.

Het hart is ook de drager van Gods liefde.

De liefde van de mens komt van God. En het hart is de woonplaats van God in de mens.
Vindt het hart het fijn “als we veel houden van iemand”? vraag je. Dat vindt het hart heel mooi en dan functioneert het op het hoogste niveau van spirituele bedoeling. Dan floreert  het en de geest van het hart is dan volmaakt gelukkig en in harmonie met God en het leven. Dan wel.

Maar het is een ander verhaal als de mens zijn woede voedt of zijn haat, of  zwelgt in irritatie en verontwaardiging. En dan bedoel Ik niet over rechtvaardige zaken want dan strijdt het hart en leeft het hart graag mee met deze mens. Maar oh wee als er sprake is van het kleine en lelijke denken en voelen, van afgunst en ongerechtige haat. De kleuren van het hart en van de geest van het  hart veranderen dan van grasgroen, goudkleurig getint, in lelijk gifgroen en grijs en zwartachtig rookachtig stinkend. Dan lijdt het hart en de geest van het hart lijdt dan nog mee.

Maar laat Ik je dit zeggen, meestal gaat het goed want veel mensen doen hun uiterste best en zijn mensen van goede wille.

Wees jullie allen gezegend
Nr. 426