Translate

maandag 4 juni 2018

Privacy en God



Mijn God, in veel landen waart er nu een geest  rond van “de privacy moet bewaakt worden”. De rel rond Facebook is er één en in Nederland is er sinds kort nieuwe Privacywetgeving van kracht waardoor allerlei organisaties ineens aan het checken zijn of de privacy van hun klanten wel is beschermd. Hoe zit het eigenlijk met de geestelijke wereld en onze privacy en hoe zit het met U God en onze privacy? Er wordt gezegd God ziet alles, nou dan kunnen wij het wel schudden met onze privacy. Zou U hier iets over willen zeggen?

Mijn zoon, goed onderwerp.
Jullie mensen hebben wel degelijk privacy, want als jullie in jullie verborgen slaapkamers even helemaal los gaan op sexgebied, of jullie doen andere dingen waarvan de geestelijke wereld weet dat jullie “met rust  gelaten moet worden”, trekken wij ons discreet terug. De mens is dan alleen met zijn dingetjes.
Maar…… dat betekent niet dat jullie geheimen kunnen hebben, of dat iets niet bekend is bij God. Zo werkt het niet.

Het wordt nog het mooist geïllustreerd door het volgende voorbeeld. Als een moeder haar kind ziet spelen met autootjes of een pop, dan gaat zij rustig verder met haar eigen zaken, houdt zeker alles in de gaten maar ze gaat niet ontzettend in zitten tunen op haar kind en zijn spelletje, ze laat haar kind ahw met rust en geeft haar kind de ruimte om te spelen in alle rust en privacy van zijn eigen wereldje. Ze zou kunnen gaan staren maar doet het niet. Ze zou zich er mee kunnen bemoeien maar doet het niet. Ze zou kunnen ingrijpen maar doet het niet. Ze behandelt haar kind ahw met veel respect en geeft dat kind alle ruimte.

En zo doet God het ook met jullie en jullie geheime dingetjes. Maar het moet gezegd: als God wil bemoeit Die zich met alles, maar doet dat niet. Want de vrije wil van de mens wordt met veel liefde en respect bejegend. Alles staat intussen wel genoteerd ergens en kan te zijner tijd in overleg met de mens worden bekeken en besproken. En wat wel altijd plaatsvind, zijn de automatische gevolgen van het handelen van de mens, dat komt wetmatig altijd bij hem terug, goedschiks of kwaadschiks, en later in de tijd, maar dat is meer een automatisme dan een privacydingetje.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 425