Translate

zaterdag 15 september 2012

De schoonheid van het leven (1), de huid




Waar wilt U het over hebben vandaag?

Over de schoonheid van het leven.

We weten van alle moeilijkheden en problemen en uitdagingen. Maar laten We in een reeks blogs de schoonheid van het leven, dit waardevolle aspect van het leven belichten. Het is belangrijk, dat jullie allen daar ook naar blijven kijken om moed en hoop en geluk en welzijn te voeden.

Ik begin met de huid van de mens.
Hebben jullie wel eens goed naar jullie huid gekeken? Deze fluweelzachte bedekking van jullie lichaam, deze bescherming tegen infecties en beschermer van jullie vlees?

Neem een wond, waarbij het weke en bloedkleurige vlees open en bloot ligt. Nee niets dramatisch, gewoon een per ongeluk gemaakt sneetje met een aardappelmesje. Wat reinigende zalf, of alleen een pleister, en de genezing is al begonnen.

Maar wat doet de geestelijke wereld hiermee?

De geesten van de huid, van het lymfestelsel, van het bloed, van de reiniging, van bescherming, van de harmonie en van de agressie (dit is op zich een zuivere kracht) werken onmiddellijk tezamen om deze wond te herstellen en te bedekken met een nieuwe, goed werkende, identieke en even schone beschermende bedekking van het vlees: een nieuwe huid! Terwijl jullie werken, slapen of ontspannen zijn zij tezamen bezig deze schade te herstellen. Gratis en voor niets, zoals jullie tegenwoordig veel zaken in financiële termen uitdrukken.

Het resultaat is een wonderschoon herstel van de huid met volmaakt zelfde kleur, opdat de schoonheid van dit stukje lichaam weer 100 % is.

Neem een bad, of kom uit het water, sprenkel water over jullie huid en bekijk het zorgvuldig, in het volle licht of met de zon erop schijnend: glanzend, wonderschoon bastion van bescherming, fluweelzachte weerschijning van subtiliteit en verfijning, wonder van technologisch vernuft, resultaat van samenwerking tussen de geest en de fysieke wereld.

De geest van de huid is haar hoedster en wat doet die geest in opdracht van God?
De geest van de huid is mede hoedster van jullie individualiteit, en vertegenwoordigt een belangrijk zintuig.

Problemen met de huid vertegenwoordigen veelal onderdrukte zorgen, irritatie, angsten en bedreiging van jullie individualiteit.
Wanneer jullie problemen met jullie huid hebben, ga dan in gesprek met de geest hiervan. Leg haar vragen voor als je gaat slapen, mediteer over haar of vraag haar rechtstreeks wat haar boodschap is,

Wij vanuit de geest zeggen niet, dat alle huidproblemen psychisch zijn, want we hebben nu eenmaal ook betrekkelijk autonome fysieke processen. Bij voorbeeld die van de erfelijkheid, milieuvervuiling of gifstoffen in werk en woning, in deze situaties is de psyche eigenlijk slachtoffer.

Maar de schoonheid van dit alles is, dat jullie een deel van jullie huidproblemen kunnen achterhalen en oplossen door de huid serieus te nemen als kanaal en instrument, als autonoom levensverschijnsel. Jullie kunnen en mogen rechtstreeks met de geest van de huid in contact komen. Deze geest wil niets liever, vooral als er huidproblemen zijn.

Als jullie dat lukt, keert er weer een stukje schoonheid op aarde terug, namelijk de perfectie van jullie nuttige en wonderschone huid.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 103