Translate

maandag 10 september 2012

Frenkie bezoekt een zwembad




Zou U willen vertellen wat er gebeurt?

Je ervaart zelf het zwemmen als een ontspannende bezigheid, eigenlijk is het zo, dat je het water herboren verlaat, hoe moe, gestrest en overbelast je ook was.
Niet iedereen kan zich zo overgeven aan het water en er zo gelukkig van worden als jij, maar de werking is beschikbaar voor iedereen.
Kijk naar spelende kinderen in het water, ga aan een waterkant zitten, voel de genezende werking van een stromende rivier.

De geest van water (emotie) behoort met de geesten van vuur (energie), lucht (denken) en aarde (fysieke wereld) tot de vier element van de natuur.

Nu over de geest van water.

Iedereen heeft enige positieve ervaring met water. Jullie zoeken het water en haar oplossingen te weinig op. Het is een gift van God.

De mens bestaat voor het grootste deel uit water, dus als jullie hier in vertoeven, worden jullie herenigd met iets heel vertrouwds, met jullie fysieke basis, met jullie oorsprong. Zijn jullie als evolutionaire schepselen immers niet uit het water voortgekomen?

In volgorde van meest genezend naar genezend:
  • Bewegend zeewater (energetisch wordt men gewiegd, het zoute water werkt fysiek sterker dan zoet water)
  • Rustig zeewater
  • Een stromende rivier of beek (energetisch wordt men sterker gereinigd door de stroming)
  • Stilstaand water, zoals een meer
  • Zwembad (in deze vijf voorbeelden wordt men ondergedompeld, ervaart men de betrekkelijke gewichtloosheid, alle “zware, geblokkeerde, gespannen, vervuilde” energie stroomt makkelijker weg. Extra sterk werken: hoe minder kleren, des te beter het water werkt. In alle gevallen is verblijven in het water of spelen al genezend.
  • Een bad (men ervaart enige gewichtloosheid)
  • Douche (zware energie loopt weg)
  • Zich wassen met water (aan een kraan, een schaal water etc.)

De blokkades die opgeruimd worden wanneer men in aanraking komt met de geest van water zijn blokkades op emotioneel terrein. Daarom worden zorgen, onrust, angsten, spanning, vermoeidheid en stress allen verminderd of weggevaagd.
De doop is eigenlijk onderwerp van een andere blog, maar heeft wel raakvlakken met dit onderwerp.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 102