Translate

zaterdag 1 september 2012

Wees niet volmaakt, maar jezelf




Brent N. Hunter@brentnhunter “The thing that is really hard and really amazing is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself”. A. Quindlen

Zou U deze tweet willen toelichten?

Het is inderdaad moeilijk voor de mens geen perfectionist te zijn en verbazingwekkend om te zien hoe weinig de mens zichzelf accepteert in zijn beperkingen.
De neiging is om de mogelijkheden te overschatten en de beperkingen te onderschatten. Om hoge eisen te stellen aan zichzelf wat zou moeten kunnen en om liefdeloos en onverdraagzaam en korzelig te zijn over eigen beperkingen en tekortkomingen.

Weet, dat God niet zo is.
God kijkt met vreugd naar de talenten van de mens en met liefdevol begrip naar zijn falen.
God kijkt als een schooljuffrouw naar haar kinderen die iets proberen wat niet lukt en om haar goedkeuring bedelen als zij iets hebben bereikt.

“The thing that is really hard and really amazing is giving up on being perfect and beginning the work of becoming yourself”

Vanuit deze houding van de mens van strengheid en onverdraagzaamheid is het concept van de hel geschapen. Een waardeloze, nutteloze en niet bestaande nachtmerrie.

God wil, dat jullie jezelf wordt, dat jullie zijn wie jullie zijn, dat jullie ja zeggen tegen jezelf, dat jullie de waarheid zien, dat jullie in waarheid leven. En vervolgens is er meer mogelijk dan wanneer je dat niet doet.

Neem de allegorie: wie komt verder op de weg? Degene die de volgende stap maakt of degene die zo’n sprong maakt, dat hij valt en boos is op zichzelf?

In liefde bekijkt God jullie en ziet dat het goed is: mens te zijn, menswaardig om te gaan met zichzelf, te zien wie en wat je bent. En pas daarna weer een stap te maken, een kleine of grote stap al naar gelang geaardheid en situatie, maar geen onmogelijke sprong.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 101