Translate

vrijdag 14 december 2012

Een klooster of ashram is een Lichtdrager en Lichtbrenger



Ik ben nu een paar dagen in dit klooster beland, Maria Toevlucht in Zundert, Nederland. Kunt U me iets vertellen over de geestelijke kant van het klooster?


Elk klooster of elke ashram in de wereld is een lichtdrager en een lichtbrenger, in dit geval bevind je je in een katholiek monnikenklooster , maar dit geldt voor alle kloosters ter wereld, van Boeddhisten, van Hindu’s, welke godsdienst of stroming maakt niet uit.

Lichtdrager: in kloosters en ashrams wordt o.a. gebeden voor de mensheid. Permanent, Dit gebed is een sterke katalysator, een transformator van geestelijke energie, die wordt vermeerderd, versterkt en gekoesterd. Ieder die een klooster of ashram bezoekt wordt dit gewaar. Het is alsof men zich bevindt in de stilte, de kracht, een gestalt van geconcentreerde liefde voor God, alsof men enigszins wordt opgenomen in de hemel. Dit is ook zo, in principe is een klooster of ashram een stukje hemel op aarde,

Lichtbrenger: de vergaarde, verzamelde en aangetrokken energie wordt vanuit zo’n klooster of ashram gedistribueerd, verspreid en in meer voor gewone mensen op te nemen energieniveaus vertaald. Elk klooster of elke ashram is vaak een energieconcentratiepunt en heeft op die plek een geestelijke tegenhanger, die drie à vier keer zo groot is. Hierbij wordt door geestelijke wezens bewerkstelligd, dat de vrijgekomen energie wordt verspreid ten bate van de mensheid.

Wees jullie allen gezegend


Nr. 130