Translate

zaterdag 8 december 2012

Nooit een Apocalyps

 
Zou U iets willen zeggen over de eindtijdvoorspellingen, zoals nu naar aanleiding van de 21/12 voorspelling ?
 
Dit is een juist onderwerp op dit moment.

De mens verkeert in een onzekere situatie: evolutie is dynamisch, de negatieve en moeilijke kant van het aardse bestaan is een feit en de behoefte van de mens aan duidelijkheid is groot.
Godsdiensten doen allen hun best deze duidelijkheid te geven.

Om kort en bondig te zijn: 21/12 gebeurt er niets bijzonders, de wereld zal niet vergaan, er vindt geen aaneenschakeling van rampen en crises wereldwijd plaats, en Christus, de Zoon der mensen, komt niet op een wolk de bokken en de schapen scheiden, dan niet en nooit.

Wat is de behoefte van de mens om deze verhalen te verzinnen en waar komen ze vandaan?

Graag geef Ik hierover een kort resumé, en noem een paar aspecten:
  • In perioden van crisis en overgang worden voorspellingen uit de kast gehaald: het jaar 1000, de eeuwwisseling, in tijden van grote crises zoals bij de pestuitbraak in de middeleeuwen en in perioden van grote rampen, zoals aardbevingen.
  • Mensen hebben behoefte aan houvast, zelfs al is het een negatieve. Dus als het moeilijk is, als men het niet eens is met ontwikkelingen in de samenleving, als men moedeloos is, en men zich afvraagt, hoe het nu verder moet, dan grijpt men graag terug op voorspellingen, dat er iets rigoureus zal gebeuren, DAT HET ZAL OPHOUDEN.
  • Mensen hebben de neiging bij grote problemen rechtzetting door Boven te verwachten. Straf, vernietiging door hoger hand, graag geloven zelf gered te worden. Of als men een negatief zelfbeeld heeft, er van overtuigd zijn als zondaar verdoemd te zijn. Het is een houvast, het lijkt een oplossing van het probleem. Maar omdat de mensheid Gods handen op aarde is, moet de mensheid zelf een oplossing creëren. De wereld Boven grijpt permanent in en corrigeert en stuurt bij, dit is een onderwerp (geweest) van andere blogs. Maar dit geschiedt dus nooit op Apocalyptische wereldschaal. Of ooit.
  • Mensen neigen de geschiedenis te vergeten. Vergeten, dat eerdere eindtijdvoorspellingen geen van allen zijn uitgekomen. Dat nog nooit van hoger hand wereldwijd is ingegrepen. Dit betekent dus, dat de zondvloed fictie is, wetenschappers beginnen wat er werkelijk gebeurd is aardig te ontrafelen. Noach en zijn schip vol dierenparen. Hoe deed de mannetjesstruisvogel het eigenlijk verder na landing, toen zijn vrouwtje was opgegeten door het tijgerpaar? Uitsterven? (Smile). Gebruiken jullie graag je gezond verstand. Zie http://watchthegod.blogspot.nl/2011/10/van-bijbel-tot-urantiaboek-we-streven.html .
  • Sommige, eenzijdige godsdienstige stromingen scheppen graag een eindtijdverhaal. Eigen boodschapper/profeet en de volgelingen worden natuurlijk gered. Dat geeft versterking, binding, energie, motivatie, maar het is alles illusie, bedrog, eigenwaan en vooral manipulatie van onzekere volgelingen.
Kortom, 22 december gaan We gewoon door vanuit de geestelijke wereld met jullie aarde. En de escalatie van een ontsporende economie, de uitbuiting van de natuur, de overbevolking en de correcties op deze ontwikkelingen wereldwijd zijn inderdaad wereldwijde problemen. En daarom onderwerp van andere blogs.

IK verhelder graag verborgen zaken, maar doe ook graag aan demystificatie.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 128