Translate

zondag 23 december 2012

Ervaar het licht in jouw innerlijk (Licht 1)


U zou nog een toelichting geven op de eigenlijke betekenis van Kerstmis, de geboorte van het Licht in de wereld ?

Het licht in de wereld, maar dan het hele jaar door. De geboorte van het licht in jezelf. Hoe gaat dat, hoe moet dat, wat betekent dat?

De harten van de mensen, hun gedachtewereld, hun emotionele leven kunnen meer licht gebruiken. Licht, dat de geestelijke wereld graag in grote hoeveelheden uitdeelt. Dat Licht wordt onvoldoende gevraagd, onvoldoende ontvangen en onvoldoende gekoesterd, waarom?

Omdat de mens onwetend is, omdat de mens een kind is, nog niet een zoon of dochter van God. Omdat de mens worstelt met zijn innerlijke krachten, omdat de mens heen en weer geslingerd wordt tussen uitersten, want niet God zit op deze innerlijke troon, maar het ego.

Het ego, dat wonderlijke, prachtige, volmaakte instrument, dat altijd ten dienste staat van het leven. Maar….het kan in zijn onwetendheid niet op de troon zitten van het innerlijk, waar eigenlijk alleen God mag verblijven. Dit is zo bedoeld.

Geboorte van het licht in jouw eigen innerlijke wereld betekent, dat de oude mens plaats maakt voor de nieuwe mens. Dat de mens van kind van God uitgroeit tot zoon of dochter van God, dat niet de wil van de mens maar Gods wil geschiedde. Dat niet het ego op de troon zit, maar de “Mijn God”.

Bij de Oude mens:


  • Het paard: het lichaam, dat niet luistert, maar waarvan men slaaf is en dat regelmatig op hol slaat
  • De koets: de emoties, die meegesleurd worden door het paard en zijn wilde draf.
  • De passagier: het denken, dat op kritieke momenten onvoldoende invloed kan uitoefenen op de besluiten van het ego, de koetsier.
  • De bagage: ergens in een koffer zit “Mijn God”, met het deksel dicht.
  • De koetsier: het ego, heen en weer geslingerd tussen een op hol geslagen paard, een gehavende, slecht functionerende koets, onvoldoende goede communicatie met het verstand en eigenlijk maar rondscharrelt: het ego noemt dat zijn levenslot.
Bij de Nieuwe mens:

  • Het Paard: het lichaam, goed verzorgd, maar in een goede dressuur.
  • De koets: de emoties, die allen worden geaccepteerd, niet onderdrukt, in uitstekende staat, kleurrijk, de invloed op besluiten staat onder toezicht van het verstand.
  • De passagier: het ego, belangrijk, gekoesterd, maar heeft geen invloed op de reis, kijkt naar buiten en geniet.
  • De bagage: alle energie van de geestelijke wereld. Deksels van koffers hoeven niet geopend, want alles is transparant, alles wordt gebruikt en alles stroomt.
  • De koetsier: de “Mijn God”: “niet mijn wil, maar Uw wil geschiedde”. Het denken zit naast de Koetsier, alles wordt geaccepteerd en gewaardeerd door Mijn God, en gerespecteerd.
Het resultaat is overgave, rust, vertrouwen en loslaten.
Resultaat is ook: de persoonlijkheid is een persona geworden, een “masker”, een doorgeefluik voor God. Een transparant en volmaakt werkend instrument, ten dienst van het leven, ten dienste van God.
Het Koninkrijk Gods is gerealiseerd.
Het Licht op aarde is in de mens zelf geboren
Ik zeg jullie: dit is de waarheid, dit kán jullie waarheid zijn, elke dag opnieuw.

Zie
http://watchthegod.blogspot.nl/2012/11/jullie-krijgen-elke-dag-de-kans-opnieuw.html).

Elke dag opnieuw kunnen jullie dit proberen, elke dag opnieuw kunnen jullie hiervoor openstaan, elke dag opnieuw kunnen jullie oefenen met deze kennis, elke dag opnieuw kunnen jullie dit ervaren.

Wees het licht in jezelf.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 134