Translate

zaterdag 1 december 2012

De mens draagt bij aan de mentale biodiversiteit (Evolutie 4)

 


Was de emotionele diversiteit explosief toegenomen met de komst van de denkende mens, tegelijkertijd nam de mentale biodiversiteit enorm toe met zijn emotionele ontwikkeling. Want zoals rijkere emoties leiden tot verdieping van het denken, zo leidt verdieping van het denken tot rijkere emoties, zij zijn in wisselwerking.

De vreugde van de geestelijke wereld bij elke schepping van de mens is groot. Wij van de spirituele wereld willen jullie allen helpen met een beter perspectief, meer in waarheid, meer doordrongen van de spirituele kanten van alle leven.

Want jullie lijden toch wel ondanks al die trots en eigenwaan van het ego aan een minderwaardigheidscomplex.

Weet, dat jullie geliefd en gekoesterd en gerespecteerd worden in alles wat jullie doen en denken en voelen.
En staar je niet blind op de excessen en ellende van de wereld, bezie het hele leven.
Jullie mentale biodiversiteit is groots, meeslepend, bedoeld en door God gesteund en gekoesterd.
Ik laat vanwege jullie gerichtheid op ellende en moeilijkheden de concentratiekampen, de kernbommen en de martelwerktuigen bewust buiten beschouwing.

Ik noem een paar glorieuze aspecten van mentale biodiversiteit:
  • Wetenschap: Een harttransplantatie, waar vroeger iemand gestorven was. Genezing van AIDS, deze nieuwe lepra. Een staaroperatie, waardoor iemand weer kan zien. Pedagogie, met nieuwe inzichten in de psyche van kinderen. Astronomie, die de mensheid tot de kosmische gemeenschap zal brengen.
  • Technologie en uitvindingen: Het zelf maken van vuur, dat jullie verstand inspireerde. Het wiel, dat jullie de wereld deed verkennen. Elektriciteit, die jullie donkere huizen en nachten verlicht. Fotografie en film, die jullie helpen te ontspannen in barre tijden. Internet, dat jullie bij elkaar brengt en de wereld verandert in een dorp. 
  • Kunst: de schilderijen van de meesters, die jullie ontroeren in jullie hart. De werken van componisten, die jullie in de hemel brengen. De theatermakers en choreografen, die jullie helpen afleiden van het zware leven, en de schoonheid en de waarheid tonen. 
  • Bouwkunde: De huizen met verwarming en licht en sanitair, die jullie een beschutte leefplek in een hard wereld geven. De architectonische bouwwerken, die jullie een glimp van hemelse structuren geven. De Hollands steden met haar grachten en parken. De Afrikaanse dorpen met hun bescherming en koesteren van kwetsbaarheid. De wolkenkrabbers van New York met haar inspirerende creativiteit en haar handelsgeest. De gebedshuizen van de wereld, die oproepen tot God. 
  • De maatschappij. De hoedster van zieken door een gezamenlijke verzekering. De beschermer van kwetsbaren door haar instituten en professies. De bewaarder van rechten van vrijheid (USA) en van gelijkheid (China) en van broederschap (Rusland). De stimulans van moraal en nadenken en filosofie. De broedplaats van cultuur en ontspanning en ontmoeting en geluk.
  • Het werken met de natuur: De kwekers van rozensoorten, blauwdrukken van hemelse bloemen. De veredelaars van rassen voor voeding, voor schoonheid, voor variatie. De architecten van parken, integratie van cultuur en natuur. De bouwers van tropisch kassen. De ontdekkers van materialen in de natuur voor geneeskunde (antibiotica) en schoonheid (edelstenen, kleurstoffen).
  • Theologie en mystiek: jullie filosofieën over leven en God en kosmos. Jullie profeten en op hun boodschap geïnspireerde godsdiensten. Jullie mystici, die dichter bij God kwamen dan de gewone mens. Jullie heiligen, die Het Koninkrijk Gods op aarde brachten.

Mensen zijn terecht de kroon op de schepping, en jullie zullen je de komende eeuwen steeds meer gaan gedragen volgens echt koningschap: hoeder van de natuur, van moeder aarde, van de kwetsbare medemens en van spirituele waarden.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 125