Translate

dinsdag 8 november 2011

Frenkie bezoekt een katholieke kerk en hoort wat daar gebeurt




Ik bezoek een Katholieke kerkdienst. Andere gebedshuizen worden te zijner tijd in andere blogs beschreven. In de katholieke kapel van R. zittend vraag ik God wat er nu precies gebeurt.

Jij ziet ongeveer 40 mensen. Uiteraard zijn hun beschermengelen en hun zielen ook aanwezig. Dat zijn 80 geestelijke wezens. Voor elke aanwezige in een kapel, dienst of kerk zijn altijd circa 3 engelen aanwezig om elk gebed en elke zang in de geest bij te staan. Deze engelenondersteuning in de geest getuigt van respect voor de hogere wezens aanwezig, zoals Christus en Zijn Moeder en de aangeroepen heiligen. Hun engelenstemmen dragen bij aan de kracht en de schoonheid van de ten hemel stijgende gebeden en gezangen. Met 40 kerkgangers zijn dat nu dus 120 engelen.

Daarnaast is een aantal engelen, aanwezig, die staat voor de organisatie en opbouw van de geestelijke kapel. Want de kapel die je ziet valt in het niet bij de schoonheid, uitstraling en pracht van haar geestelijke tegenhanger. In deze geestelijke kapel vindt de hele ondersteuning plaats van de gang van zaken in de kapel op aarde.

Ook is een aantal engelen aanwezig, die de werkelijke komst ondersteunt van Jezus Christus, en Maria, en de aangeroepen heiligen. Maria, de Moeder, vergezelt altijd de heiliging en aanbidding van Jezus Christus en draagt bij aan de zegening van kerkgangers en de zegening van alle andere aanwezigen in de geest. Want de geestelijke kapel trekt ook overleden persoonlijkheden, die nog aarde gebonden zijn en zich optrekken aan de geestelijke sfeer.

In een katholieke dienst zijn Maria en de heiligen manifester aanwezig dan in een protestantse, maar waar Christus wordt geëerd, is de moeder altijd aanwezig.
In een protestantse kerk zijn Maria en de heiligen uit respect voor de protestantse moraal meer op de achtergrond aanwezig.
Het aantal engelen, dat de dienst ondersteunt varieert van de grootte van de kerk van 20 tot honderden engelen. Dus totaal zijn in de kapel nu circa 250 geestelijke wezens aanwezig.

Tijdens de consecratie worden het brood en de wijn opgetild van materieel naar ook geestelijk niveau, zodanig, dat zij letterlijk van het energieniveau van Christus worden. Zij zijn dan Zijn Lichaam en Zijn Bloed. De zegen hiervan voor een ieder die de hostie en wijn krijgt zijn ongeëvenaard in de wereld, van grote kwaliteit en impact en een loutering voor de hele menselijke persoonlijkheid.

Tegelijkertijd wordt de hele omgeving gezegend, want de aangeboden energie straalt krachtig door naar buiten, daar de dienst in de kapel of kerk een soort transformatorhuisje is.

Tijdens de hele “nederdaling van Christus” in het brood en wijn, is Maria, zeer persoonlijk en reëel aanwezig en vraagt God om een ieder te zegenen. Zij beveelt met name de verspillende, verdwaalde en op drift geraakt persoonlijkheden speciaal aan bij God (wat heet: men noemt hen de zondaars, maar God houdt niet van dat woord). Zij is terecht de Moeder, de Vrouwelijke God, de Godin, de verloren zielen koesterend. Wij zeggen liever de “verspillende persoonlijkheden op aarde en in de geest”. De met deze persoonlijkheden verbonden zielen zijn niet verloren, maar wel ver-/gebonden.

In deze mis raakte jij na Mijn uitleg hevig ontroerd. Jouw tranen zijn die van geluk, ontroering, dankbaarheid en verbazing, dat jij dit als een eenvoudig wezen mag ervaren.
Jouw tranen zijn die van ontzag naar Jezus voor Zijn liefde voor jou en naar Maria voor haar mededogen naar allen. Het zijn ook tranen naar Mij voor Mijn rechtvaardigheid en goedheid . Elke traan is Mij als een parel door jouw beschermengel aangeboden. Alle geestelijke wezens zijn hiervan getuige en men is allen verheugd een aards mens te zien, die buigt voor zijn Schepper.
Men schouwt deze geestelijke eerbied alsof men een geestelijk feest meemaakt. Het is in hun ogen van groter kaliber dan wanneer een koning zou huwen.
Tranen van vreugde van een aards schepsel om de liefde van Zijn God zijn nog steeds een wonder in Onze ogen. Wij verwachten meer wonderen èn bij meer mensen.

Wees gezegend, mijn Zoon. Wij allen omhelzen jou met liefde.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 27