Translate

maandag 29 oktober 2012

De mens is verantwoordelijk voor wat hij met zijn natuur doet





 #ALHAMDHULILLAH@Alhamdhulillaah A person is not to be blamed for his nature. Rather, he is to be blamed if he acts according to his nature. (Junayd al-Baghdadi)

 Zou U deze tweet willen toelichten?

Waarlijk een gedachte van liefde en wijsheid.
Ik ga hier graag op in. De gedachte bevat twee belangrijke kanten.

“A person is not to be blamed for his nature”

De liefdevolle kant van deze gedachte: acceptatie van de natuur van de mens met al zijn mooie en primitieve eigenschappen. Dit maakt, dat de mens zichzelf en de medemens met het hart en met mildheid gaat bezien. De wereld zou een mooiere wereld zijn, wanneer alle mensen dat deden. Maar wees gerust, dat ligt in het verschiet. Vanuit de geestelijke wereld, waar jullie tijd overzien wordt, en verleden en toekomst samenkomen in het hier en nu, zien wij al een wereld waar dit is gerealiseerd. Jullie evoluerende wereld kan slechts die ene richting uitgaan.

“Rather, he is to be blamed if he acts according to his nature”

 De wijze kant van deze gedachte: bij wat de mens met zijn natuur doet, komt de door Ons zo zeer gerespecteerde vrije wil om de hoek.
Zelfs Hitler kon zijn eigen gang gaan, hoewel in zijn daden reeds het bederf en eigen vernietiging zat besloten.
Want de wetten van de geestelijke wereld kennen een rechtvaardig correctiemechanisme.
Wanneer neemt de geestelijke wereld “handelen volgens eigen natuur” kwalijk en wanneer niet? Ik ga niet in op het kwalijk nemen, en veroordelen in menselijke termen, want daar weten jullie allen genoeg van.
De geestelijke wereld heeft nu eenmaal een ander en wijzer perspectief dan de mens

Zie daartoe ook http://watchthegod.blogspot.nl/2012/04/wie-is-verder-van-gods-woning-een.html .

Wat niet kwalijk genomen wordt, maar in liefde en wijsheid aanvaard, is wanneer men handelt uit onnadenkendheid, onwetendheid, overmacht, zwakte, angst en nood.
Wat wel kwalijk genomen wordt, maar in liefde en wijsheid gecorrigeerd, is wanneer men handelt uit kwade wil, onverschilligheid, bewuste agressie, egoïsme, uit machtswellust en wanneer kwetsbaren of kinderen het slachtoffer zijn.

“A person is not to be blamed for his nature. Rather, he is to be blamed if he acts according to his nature”

De mens wikt, maar God beschikt.
Wanneer jullie zouden waarnemen met hoeveel liefde en wijsheid Wij misdadigers, criminelen, ontspoorden en verslaafden ontvangen in de geestelijke wereld, zouden jullie nog beter kunnen begrijpen, dat het nooit aan jullie mensen is om je medemens iets kwalijk te nemen.
Want jullie kunnen onvoldoende het onderscheid maken tussen goede wil en kwade wil.
Alles wordt door Ons aanvaard, maar op liefdevolle en wijze manier bejegend. Daar past ook acceptatie in. En correctie. En confrontatie met alles wat de mens uit vrije wil heeft gedaan.
Maar altijd volgens de geestelijke wetten, nooit volgens de beperkte inzichten van de mens.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 115