Translate

zondag 14 oktober 2012

De schoonheid van het leven (6), de beschermengel




Ieder mens heeft een beschermengel, de engel van God, die jullie allen altijd vergezelt. Vele godsdiensten en volksverhalen noemen de engel. En zij hebben hier een waarheid.
Deze engel is de “angelos”, de boodschapper.
Maar de engel van God is ook een geschenk, een genade.

Hoe ziet een engel eruit?
Een engel heeft geen vleugels. De helderziende mensen en diegenen, die in extase een beeld opvingen van de verschijning van een engel, zagen het volgende:
Een geestelijk wezen, in stralend licht, met het voorkomen van een wonderschoon wezen, een wezen met vrouwelijke en mannelijke kenmerken. De vleugels zijn ontstaan door de indruk van zweven en door de geestelijke lichtende banden vanachter de engel die naar boven reiken, het zijn letterlijk twee geestelijke lijnen naar de vrouwelijke en naar de mannelijke kant van God.

Engelen lijken androgyn, mannelijk en vrouwelijk tegelijk, maar zijn het niet. Ze zijn enerzijds krachtig en stralen een sterke energie uit , anderzijds zijn ze mooi en vertegenwoordigen ze een grote fijngevoeligheid. Je hebt “mannelijke” en “vrouwelijke” engelen. De meeste mannen hebben een mannelijke beschermengel, de meeste vrouwen een vrouwelijke beschermengel, maar dat gaat niet altijd op. Hele mannelijke vrouwen hebben een mannelijke en hele vrouwelijke mannen hebben een vrouwelijke beschermengel. Het gaat om een sterke energetische en verwante samenwerking.

Want samenwerking is het, hoewel mensen meer zouden kunnen samenwerken, als ze wisten hoe echt en beschikbaar de beschermengel is en hoeveel de beschermengel kan doen voor de mens. Vandaar deze blog.

Engelen zijn zuiver geestelijke wezens, volmaakt geschapen en zonder tekortkomingen. Het verhaal van de gevallen engelen die duivels zijn geworden is onderwerp voor een andere blog. Het gaat nu over de “gewone” engel.

Wat zijn de taken van een engel?
  • Boodschappen van God aan de mens: De geschiedenis van de mens kent duizenden verhalen van mensen, die een ingeving kregen, een nachtelijk bezoek, al dan niet in een droom, een soort verschijning. In bijna alle gevallen was het de beschermengel, die in opdracht van “Mijn God” en de ziel ingreep in het menselijke leven. Dit omdat dat beschikt was, omdat dat kon, omdat dat paste in het levenslot van de mens. Boodschapper van God, op vele wijzen: van ingevingen tot intuïtie, van een stem in het hart tot een flits van inzicht, van een voorgevoel tot een nieuwe hoop, van een fysieke ingreep in het leven (een wonder) tot een pijnlijke terechtwijzing. In alle gevallen de werking van God via de beschermengel. De assistent, de hulp, de boodschapper, het liefdevolle wezen, dat volledig en onvoorwaardelijk, liefdevol en onbaatzuchtig niets anders wil dan de mens in zijn leven en vrije wil dichter bij God brengen.
  • Boodschappen van de mens aan de geestelijke wereld: de mens kan alles vragen en vele deuren worden geopend wanneer wordt geklopt. Niets wordt opgedrongen tenzij het niet anders kan. De engel is beschikbaar en wacht. Elke vraag van de mens aan God of zijn innerlijk, aan zijn beschermengel of aan het leven wordt gehoord. Elke vraag wordt serieus overwogen, altijd wordt er op gereageerd. Als het kan wordt de vraag beantwoord, middels een droom, een ingeving, een gebeurtenis, een mens op jullie pad, een boek met het antwoord, elke vraag wordt altijd serieus genomen. Jullie mensen zouden moeten zien hoe gretig een beschermengel aan de slag gaat met een echte vraag van jullie, laat staan als deze werkelijk gesteld wordt aan de eigen beschermengel. Frenkie geneert zich erover te praten, maar hij heeft de bewijzen van directe vragen aan zijn beschermengel die beantwoord worden. Vragen over de natuur, over de deva van een oude boom, over de landschapsengel van een gebied, de geest van een rivier, de situatie van overleden dierbaren, de betekenis van gebeurtenissen in de wereld. Directe antwoorden op directe vragen. Houden jullie het voor mogelijk! Vraag. Geef opdrachten aan jullie beschermengel. En ervaar het levende bewijs! 
  • Behoeder en beschermer van de mens op het praktische vlak: hoewel toeval bestaat en mensen soms iets meemaken, dat niet is voorbeschikt, is in 90 % van de gevallen alles de bedoeling. Mensen worden behoed voor een val, weggetrokken voor een bus, vallen driehoog uit het raam en mankeren niets. Dus wanneer iemand niet door een auto “moet” worden geraakt en niet oplet, wordt-ie door de beschermengel weggetrokken, en deze mens staat vervolgens verbaasd te kijken. Ongedeerd, verwonderd, onverklaarbaar in fysieke termen, maar deze mens heeft voor jaren een bijzonder verhaal over een waar gebeurd wonder. Als iemand “niets gelooft”, wordt dit voorval snel vergeten.
In deze beschermtaak is de beschermengel persoonlijke assistent, praktische uitvoerder van opdrachten, hulpje voor de “Mijn God” en de ziel. Zoals “Mijn God” de architect en de ziel de aannemer is, zo is de beschermengel de timmerman, loodgieter, secretaresse en manusje van alles.

Hoe kunnen jullie mensen de engel aanwenden voor jullie geluk?
  • Houd het voor mogelijk, dat je een beschermengel hebt en doe alsof: handel en denk alsof je er een hebt en ervaar de bewijzen.
  • Luister naar jouw beschermengel.
  • Geef jou beschermengel opdrachten en wacht rustig de bewijzen of signalen af, dat de opdracht is gehoord.
  • Vraag in jullie gebed de beschermengel overledenen te groeten, dierbaren in moeilijkheden te steunen, machtelozen de geest van kracht of energie te zenden, jezelf dromen te bezorgen ter oplossing van een probleem, ingevingen te krijgen om iets aan te pakken etc.
  • Dank jouw beschermengel bij geluk of bij succes. Grote kans, dat jouw engel veel werk heeft verricht. En zeer grote kans, dat je een intens gevoel van dankbaarheid tot je krijgt, want de beschermengel wordt tegenwoordig niet vaak meer bedankt.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 112