Translate

zondag 7 oktober 2012

De schoonheid van het leven (4), de ziel




De mens is een wezen van onbeschrijflijke schoonheid en een zekere perfectie, vanuit geestelijk perspectief. Oh, niet volmaakt nog, want de mens is in ontwikkeling, een schepsel, een evolutionaire wezen, een aards wezen, een tijdelijk wezen.

De ziel echter is eeuwig, want door god geschapen en van zuiver geestelijke makelij. Deze blog handelt over de ziel, jullie helper van God. Jullie steun vanuit de eeuwigheid, het met jullie verbonden geestelijk wezen, dat altijd met jullie bezig is. Dat jullie koestert en verzorgt. De ziel heeft in opdracht van God, en dus in nauwe samenwerking met God, ja zo noemen Wij dat bewust, het menselijk wezen geadopteerd.

“Mijn God” is de schepper, de Plaatsvervanger van God op aarde, de ziel is de aannemer, de manager, de coördinator van de honderden geestelijke assistenten, allen werkzaam voor de mens
Zie bij voorbeeld http://watchthegod.blogspot.nl/2011/11/duizenden-wezens-om-ons-heen-in-de.html .

De ziel begeleidt de mens, helpt, voorziet van geestelijk voedsel en gaat pas verder met het geestelijk leven totdat de aards persoonlijkheid “heeft overleefd” (na het fysieke sterven) en is bevrijd (als er sprake was van ontsporing).

De ziel is niet hetzelfde als dat deel van de persoonlijkheid, dat de fysieke dood overleeft, namelijk het geestelijk lichaam. De ziel helpt vanaf de conceptie met het opbouwen van het geestelijk lichaam, en dus met jullie directe lijn met God.

De ziel, wonderschoon geestelijk wezen van fijnenergetische substantie, vrij en onafhankelijk opererend geestelijk schepsel, begeleider van aardse persoonlijkheden, die zich een leven lang bindt aan zijn aardse persoonlijkheid, ongeacht hoe die persoonlijkheid handelt.

Caesar had een ziel.
Michelangelo had een ziel.
Sartre had een ziel.
Ook Karel de Grote had een ziel.
Ook Judas had een ziel.
Ook Hitler had een ziel.

Een ziel verbindt zich, maar reïncarneert niet, dat is een verzinsel van aardbewoners, een verzinsel van bepaalde godsdiensten. Een ziel verbindt zich van meet af aan met een aardse persoonlijkheid en blijft net zo lang (vrijwillig en uit liefde) gebonden, tot die aardse persoonlijkheid in geestelijke termen gesproken bevrijd is. De ziel gaat dan verder, waarmee? Met nieuwe persoonlijkheden, in andere tijden, soms zelfs op andere planeten.

EEN ziel heeft dus meerder persoonlijkheden onder zijn hoede (gehad), soms chronologisch, soms tegelijkertijd. Soms is een ziel verbonden met een persoonlijkheid op aarde, maar tevens verbonden met enige andere persoonlijkheden in de geestelijke wereld, die vastzitten, ontspoord zijn, nog niet vrij zijn.

De schoonheid van de ziel bestaat hierin:
  • Het is een geestelijk wezen van ongekende schoonheid, mooier dan wat dan ook op aarde bestaat.
  • De ziel is door God geschapen, dus hemels, met grote vaardigheden en talenten, die allen gebruikt worden voor de aardse mens.
  • De ziel heeft de kleur van liefde en harmonie.
  • Het is fijnstoffelijk, dus vergeleken met de mens van hemelse substantie. De mens lijkt op de ziel, als een plastic bloem op een echte, als een zandbak op het strand, als een trottoirplas op een meer, als een oude stok op een boom. En omdat de mens al een schoon wezen is, begrijpen jullie hoeveel oneindig mooier de ziel.
  • De ziel is voor de mens, een genade, een zegen, een reddingsboei van God.
Wees jullie allen gezegend

Nr. 110