Translate

zaterdag 3 september 2016

Hoe kan jullie prachtige bewustzijn het gevolg zijn van een samenklontering van chemicaliën en elementen? (Lot, 1)



Mijn God, ik kwam in een boek* het volgende citaat tegen:

“Voor mij is het onbegrijpelijk dat in jullie positie ook maar iemand serieus kan denken dat het bestaan van je prachtige bewustzijn  mogelijk het gevolg kan zijn van een samenklontering van chemicaliën en elementen die door een toevallig gevormd heelal bij elkaar zijn gegooid, en weer snel zal verdwijnen. Er zijn zoveel meer bewijzen tot je beschikking: de orde in de natuur; het creatieve toneel in je dromen, dat je bewustzijn op andere tijden en plaatsen projecteert;  juist de nauwkeurigheid waarmee je spontaan van foetus naar  volwassene groeit zonder te weten hoe; de grootse opgaven, het zoeken, de idealen die het leven van zelfs de slechtste schurk doordringen- dit alles getuigt van de grotere samenhang waarin je bestaat”.

Zou U hier op in willen gaan?

Wij hebben in een eerdere blog** onze meewarigheid verwoord over "een ongelovig mens terwijl hij in leven wordt gehouden door de geestelijke wereld".
Seths woorden zijn prachtig en helder en behoeven geen verdere toelichting. Zo’n ongelovig mens is dramatisch grappig in Onze ogen. Toch nog één zeer belangrijk punt, dat Ik zou willen meegeven.
De ongelovigheid die vooral in de westerse wereld ontstaan is heeft een grootse bedoeling. Hierdoor heeft de wetenschap een krachtige impuls gekregen om zich vrij en onafhankelijk van godsdiensten te ontwikkelen. De verlichting en de secularisatie zijn twee in Onze ogen zeer dierbare menselijke verworvenheden.
Seth en Jane Roberts zijn gezegend.

Wees jullie allen gezegend

*De serie Seth-boeken van Jane Roberts, Individu en wereldgebeuren, p.323.
  Seth is een geestelijk wezen dat een serie boeken doorgeeft met Jane Roberts als boodschapper.
**zie blog 14-11-2011

Nr. 348