Translate

zondag 20 mei 2012

Jullie alleen zijn verantwoordelijk voor jullie denken (Paramahansa Yogananda)


Tiny Buddha@tinybuddha "Since you alone are responsible for your thoughts, only you can change them." ~Paramahansa Yogananda

Zou U deze tweet willen toelichten?

Ter ere van het feest van Hemelvaartsdag (symbool voor de overwinning van het geestelijke op het materiële, van God op de duivel, van het eeuwig leven op de aardse evolutie) ga Ik hier graag op in.
Paramahansa Yogananda is een liefdevolle en grote heilige uit de Oosterse wereld.
Zijn gezegde is een sleutel tot verandering.

De katholieken hebben een oud gezegde: de eerste gedachte is van de duivel, de tweede is van jezelf.

Het wil zeggen, dat van alles kan binnenkomen in jullie denken, en van alles kan daartoe aanleiding zijn, een mooie vrouw, een vervelende ervaring, een opmerking van een collega, noem maar op, echt van alles. Jullie zijn wat dat betreft een antenne en beseffen niet genoeg, dat echt alles kan binnenkomen. Jullie staan in contact met de hele wereld, zodat bij wijze van spreke een aardbeving in China kan leiden tot angstzweet van een gevoelig iemand in Ouweveen.

Maar…… nu komt de clou van dit gezegde. Gaan jullie erop in of niet, pakken jullie de gedachte vast of niet, verbinden jullie je met deze gedachte of niet. Hechten jullie je aan dit denkbeeld, idee, deze mening of niet. En dan pas geschiedt het wezenlijke: dan pas is het jullie denken, dan pas wordt het ego eraan verbonden, dan pas versterkt de eigen wil het proces. Dan pas geldt dit gezegde. Jullie eerste gedacht is van de duivel, van God, van buiten, uit het verleden of de toekomst.

Zo is de tweede (en volgende) van jullie zelf. Daar zijn jullie verantwoordelijk voor, en daar heb je het hele proces van eigen keuze, wilskracht, eigen wil, vrije wil, eigendunk en gehechtheid in werking. En omdat in de geestelijke wereld de vrije wil van de mens zeer wordt gekoesterd, geldt dus ook het volgende:
 
"Since you alone are responsible for your thoughts, only you can change them"

Dus jullie zullen zelf deze gedachtewereld moeten veranderen. Niemand anders kan dat. Men kan jullie beïnvloeden, men kan jullie manipuleren, men kan jullie onjuist informeren, en hierin is alles voedsel voor het denken, maar niemand kan uiteindelijk bepalen wat jullie denken, en niemand anders kan dat veranderen dan alleen jullie zelf.

Jullie keuze voor zuiverheid, voor God, voor jullie innerlijk, voor jullie geestelijke vrijheid, voor jullie spirituele bevrijding, voor jullie overgave aan het eeuwige leven, voor jullie wezenlijke, liefdevolle toekomst in de geest, ligt alleen bij jullie zelf.

En als Ik als “Mijn God” van Frenkie één taak aan het uit voeren ben met Frenkie dan is het dit. Hem laten zien hoe hij uit eigen vrije wil kan kiezen voor het Koninkrijk Gods op aarde, en hij vraagt daarbij zelf om alle confrontaties, correcties, suggesties, pijnlijke boodschappen over zijn denken, dus die geef Ik hem dan ook.

Daarom, jullie allen, vraag je af, nu je wederom te horen hebt gekregen, dat jullie zelf kunnen kiezen voor het Koninkrijk Gods op aarde, wat willen jullie, wat willen jullie, en dan vervolgens wat doen jullie eraan? Niemand ander kan dit voor je doen.

Maar Mijn blogs hebben maar één boodschap. En dat is deze. Jullie een belofte voorhouden van grenzeloos geluk, oneindige mogelijkheden en een zuiver en krachtig innerlijk leven, maar alleen als jullie dat zelf willen. Anders wachten Wij nog even.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 75