Translate

maandag 13 augustus 2012

Gods plan en Verlichting zijn niet tegenstrijdig




Gospel 5‏@acamire God has plans for you. Geretweet door F.Andries Oosterveen

SkepticJeff@NoMoreMyths Finding comfort in religion is intellectual and psychological laziness, it is far better to cope with reality, and think for yourself. Geretweet door F.Andries Oosterveen

Zou U deze tweets willen toelichten?

Vanuit het perspectief van de mensen lijken dit twee tegenstrijdige boodschappen, maar vanuit het Goddelijk perspectief zijn ze allebei waardevol en waar.

“God has plans for you”

God heeft natuurlijk een plan, een bedoeling met de mensen op aarde, met het leven ook, met de aarde ook, met de hele kosmos. Ieder mens is uniek en heeft maar één doel: als aards schepsel de eeuwigheid te verwerven. Daar mikt God op. En hoe een mens ook leeft of zelfs ontspoort, uiteindelijk zal de eeuwigheid het rechtzetten. God zal deze mens, alle mensen helpen in hun ontwikkeling om uiteindelijk te belanden in het Vader-Moederhuis, in de Goddelijke boezem, in de melkwitte stilte van volmaakt geluk. Hoe dan ook, wanneer dan ook, geen hel, geen sterven op aarde zonder verder te gaan, duizend kansen om te groeien naar eeuwig potentie.
Dat wil God en dat zal geschieden, voor elk mens.

“Finding comfort in religion is intellectual and psychological laziness, it is far better to cope with reality, and think for yourself”

God houdt van deze tweet. En deze twitteraar. Wat een kracht, wat een streven naar vrijheid, wat een bereidheid het leven te leven en zelf een houding te ontwikkelen. En zich niet te laten inkapselen door dogma’s en wetgeving. Een hommage aan de (wetenschappelijke) Verlichting, die in veel landen en veel religies nog moet doordringen. In sommige landen hebben de politiek en de wetenschap hier inmiddels meer kaas van gegeten.
Deze tweet pleit voor helderheid van denken, voor leven in het hier en nu, voor vrijheid. Deze tweet pleit tegen angst en slaafsheid, tegen morele luiheid en gemakzucht.

Skeptic jeff zij gezegend.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 93