Translate

zondag 19 augustus 2012

Natuurlijk deel je jouw overvloed met de wereld (Steven Pressfield)



 

robert pease@RobertPeaseIntl  Zet de wereld niet af met jouw bijdrage. Geef haar wat je zelf hebt gekregen ~ Steven Pressfield

Zou U deze tweet willen toelichten?

Hier ga Ik graag op in.

In Onze ogen is niet iemand goed en liefdevol en spiritueel en een ander crimineel en slecht en zondig. Wij zien de achtergrond van iemand en weten wat het leven deze persoon heeft gegeven aan weldadigheid of tegenslag. En dan is het in Onze ogen vanzelfsprekend dat de een alles wat het leven heeft gegeven eenvoudig teruggeeft of uitdeelt. Heel vanzelfsprekend. Niets bijzonders.
En dat een ander die niets dan moeilijkheden en gebreken heeft ervaren, aan het overleven is, of aan het ontsporen.

“Don’t cheat the world of your contribution. Give it what you’ve got”


De een is niet beter dan de ander. Wij bezien iedereen met liefde en kennen ieders maat. Wij zien dus wat ieder kan en niet kan, uit welke overvloed ze delen of vanuit welke ellende ze handelen en onrecht doen.
Alle mensen zijn zo gelijkwaardig in onze ogen, want het is alleszins begrijpelijk wat ze doen en niet doen.

Wel is het zo, dat Wij oprecht verheugd zijn, als iemand die veel weldaden heeft ervaren, niet hetzelfde teruggeeft aan de wereld, maar het door zijn houding en inzicht verdubbelt. Dan tilt iemand de wereld op.
Of als iemand die veel ellende heeft ervaren, dit stopt en anderen slechts vreugde en liefde bezorgt. En dus zijn ellende teniet doet. Dan tilt iemand eveneens de wereld op.
Wij zegenen deze beide groepen zeer.

Wees jullie allen gezegend


Nr. 95