Translate

vrijdag 13 april 2012

Datgene wat wij willen ontlopen brengt ons het meeste (Jean de la Fontaine, Lao Tse)






Baca Notes@TheBacaJourney  “A person often meets his destiny on the road he took to avoid it”. ~ Jean de la Fontaine

Zou U deze tweet willen toelichten?

Jullie mensen hebben natuurlijk door jullie situatie het overzicht, het doorzicht en het inzicht niet dat Wij hebben. Dat is ook onderdeel van het plan, omdat jullie levenservaring hierdoor intens en diepgaand is, en veel improvisatievermogen vraagt. Het is een creatief en spannend proces, dat jullie doorlopen, ook al mopperen jullie wel eens. Het vraagt veel en geeft veel.

Over deze tweet kan Ik kort zijn. Het illustreert eigenlijk, dat jullie vertrouwen kunnen hebben in het leven, in jullie bestemming en in de wetten van het leven.
Op een bepaalde manier is het dus altijd goed.

Als jullie je deze tweet helemaal eigen zouden maken, zouden jullie beseffen, dat zoals Ik in eerder blogs aangaf, juist in de moeilijkheden, de confrontaties en crises van jullie leven de grootste (af)leermomenten zitten. Daar gaan jullie bloot, daar gaan jullie plat, daar gaan jullie rigoreus veranderen, daar gaan jullie nieuwe waarden ontwikkelen, nieuwe inzichten krijgen, echte spirituele stappen maken.

En uiteraard willen jullie kost wat kost deze situaties vermijden, want het ego heeft liever plezier en gemak. Maar het leven dwingt jullie dan dus.


“A person often meets his destiny on the road he took to avoid it”  

Dus de moraal van deze tweet is: leef, laat los, neem het hier en nu als leidraad, en leef zonder angst en zorgen en wanhoop. Want datgene wat jullie graag wensen is niet altijd het beste en dat wat jullie door elkaar gaat schudden komt ongewenst, maar noodzakelijker- en nuttigerwijs.

En jullie “Mijn God” helpt met alles.

Wees jullie allen gezegend


Nr. 62