Translate

donderdag 5 april 2012

Ruil de step van het ego in voor de Fiets van God




Mijn God, zou U met Pasen iets willen zeggen?

Met Pasen wordt door de christelijke wereld herdacht, dat Christus is gestorven en nadien in andere gedaante is verschenen.
Ik zou een aspect uit deze hele gebeurtenis voor jullie hart, niet voor jullie verstand willen uitspreiden.

Christus is vooral uit deemoed zijn pad van overgave gegaan, ongeacht de gevolgen.
En ook de menselijke persoonlijkheid kan uit deemoed het pad van overgave gaan, ongeacht de gevolgen.

Dit is Mijn boodschap aan jullie met Pasen.

Mens, wonderbaarlijk wezen, vrijheidslievend, onderzoekend, genietend, creatief en spelend. Weet, dat dat alles goed is, en gewaardeerd door de Geest. En er is geen maar, dit is goed, dit is gewild, dit is de bedoeling.

Daarnaast is toch nog meer mogelijk, nog veel meer, jullie zijn tot grotere dingen in staat. Jullie zijn voor grotere mogelijkheden geschikt, door slechts één ding te beseffen, dat dat namelijk zo is, dat dat de waarheid is, dat dat jullie waarheid kan worden. Met al jullie talenten en werken houden jullie jezelf toch aan de leiband van de beperking en de kleinheid en de angst.

Kortom met het ego op jullie innerlijke troon is daar altijd een "maar" na jullie persoonlijk geluk. Is daar altijd een reactie op jullie vrijheid, altijd de frustratie na succes. Is daar altijd de beperking na jullie vrijheid, altijd de onrust na jullie ontspanning. Is daar altijd het ongeluk na jullie geluk.
En het is niet nodig.
Jullie zijn tot meer in staat als jullie bereid zijn jullie “Mijn God” op jullie innerlijke troon “te zetten”, en als jullie bereid zijn mee te werken met de stroom van mogelijkheden en genaden en talenten.

Krachten, die jullie gegeven kunnen en zullen worden, mits jullie dit ene doen wat Christus ook gedaan heeft: nederigheid en overgave. En deemoed naar Iets in jullie innerlijk, dat erkend moet worden, de “Mijn God”, God, de ENE.
En dat hoeft bij jullie allen niet te leiden tot dood en verderf, tot lijden en bloed. Jullie hoeven niet de weg van Christus te gaan. Dat zou voor velen van jullie teveel gevraagd zijn.
Wij vragen jullie slechts bereidheid jullie eigen kleine willetje te verzaken en in te ruilen voor iets groters, iets machtigers, iets waardevollers, iets wat meer waard is en duurzamer dan jullie willetje, namelijk de Wil van God.
Christus wist dit vanaf zijn jonge jaren, en heeft zijn lijdensweg op de koop toe genomen, omdat de belofte erna oneindig veel groter was. Onvergelijkbaar waardevoller.

Laat een jongetje zijn step niet met gemak liggen, als het tijd is voor een fiets? Ook al weet hij nog niet te fietsen, en een weg gaat van gevaren en onbekendheid en risico's, maar dat weerhoudt hem geenszins.
Neem Mijn goedkope, maar oh zo zuivere vergelijking ter harte, Mijn kinderen. Jullie hoeven slechts in te zien, dat jullie een Fiets krijgen als je de step laat liggen. Wie zou die ruil niet willen? “Mijn God”, de “Ik Ben" is die Fiets.
 Jullie hoeven dit alleen maar te zien, en het is al geschied.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 58