Translate

zaterdag 28 april 2012

Noord-Koreaanse ellende, evolutie en hoop


Kunt U me dit vreselijke leven uitleggen ? De Noord-Koreaan Shin Dong-hyuk is voor zijn leven beschadigd, omdat hij zijn eerste 23 levensjaren in een concentratiekamp doorbracht, zijn moeder werd voor zijn ogen gefusilleerd, zijn gevoelsleven is kapot. Hoe kan dit?

Er zijn twee lijnen van leven, dat van Shin als aardse persoonlijkheid en dat van de met zijn persoonlijkheid verbonden ziel. Maar alles wat Ik vertel vanuit de geest geldt voor alle lijdende wezens op aarde, dus er is hier slechts sprake van een algemeen geldend verhaal, Wij blijven af van de privacy van dit unieke leven.

De persoonlijkheid Shin zelf hoort in de aardse categorie van:

  • 9 van de 11 jonge eendjes die worden opgegeten door reigers en snoeken
  • Een jonge zebra aangevallen en verslonden door vier leeuwinnen
  • Een tropische woudreus die in de bloei van zijn leven wordt omgehakt voor de tuinhekjes van Nederlanders
  • Een kind van 6 maanden oud, dat sterft aan leukemie
  • een jongen uit Calcutta die zijn leven zal eindigen op de vuilnisbelten van die stad, ondervoed en stervend aan een infectie.
Dramatisch, ellendig, moeilijk maar vooral niet goed te praten voor een hoger doel, alsof God dit gewild zou hebben of ervoor kiest, dat plant en dier en mens dit meemaakt.
Het is de eenvoudige en noodzakelijke keerzijde van de evolutie, van de groeistuipen van een onvolmaakte wereld naar een betere.

De Noord-Koreaan Shin zal zijn leven lang weet hebben van dit dramatische leven. Toch wordt hij maximaal geholpen vanuit de geest om te overleven. De geesten van overleving, van doorzettingsvermogen, van een hoger ideaal, van communicatie en vele anderen helpen Shin van betekenis te zijn voor de uiteindelijk omwenteling in Noord-Korea. Want dit land in deze staat heeft zijn langste tijd gehad. De boeken van Shin zullen hieraan bijdragen. Zo maakt het leven citroenkwast van citroenen.
En zijn verdere leven worden hem nog vele mogelijkheden aangeboden zich te ontwikkelen, dus hij zal ook nog mooie stappen kunnen maken.

Daarnaast liggen de plannen al klaar om Shin na zijn overlijden middels een energetisch herstelprogramma zijn oude persoonlijke leven volledig te laten genezen en te boven te komen en hem klaar te stomen voor een leven in de geest van vrijheid, liefde en geluk.

Dat is Onze wet.

De met de persoonlijkheid Shin verbonden ziel heeft een bijzondere achtergrond. Deze ziel heeft reeds enige persoonlijkheden op aarde eerder mogen begeleiden, maar heeft nu bewust gekozen voor dit zware leven. Het vraagt veel van de persoonlijkheid, maar ook van de begeleidende ziel. Shin is dus door deze ziel bewust gekozen om 
  • mee te maken wat het betekent een uitdagend leven te leiden
  • mee te werken aan de opbouw van een krachtig geestelijk lichaam, dat zal overleven na de dood van de aardse persoonlijkheid.
 Dus de ziel geeft er wel wat voor terug.

 Dit lijken erg persoonlijke details, maar zijn het niet. Duizenden verhalen en duizenden boeken hebben deze algemene principes reeds eerder verwoord. Maar in veel van deze verhalen wordt niet het onderscheid gemaakt wat Ik hier in deze blog maakt: de bijzondere combinatie van ellendige, toevallige, evolutionaire gebeurtenissen aan de ene kant en aan de andere kant de geestelijke begeleiding van deze evolutie teneinde alles wat krom is recht te maken, te genezen en te herstellen.
Dat is de belofte, de toekomst, het perspectief, de waarheid.

Wees jullie allen gezegend.

Zie: Trouw 28 april 2012, www.trouw.nl
Zie ook www.youtube.com
Het boek: "Vlucht uit Kamp 14"

Nr. 70