Translate

zaterdag 7 april 2012

Zelfs God oordeelt niet





MooieZinnetjes™@MooieZinnetjes "Only God can judge me".

Mijn God, wilt U deze tweet toelichten ?

Ik heb je deze tweet laten retweeten, omdat dit een Paasboodschap kan zijn, maar mét Mijn noodzakelijke toelichting.

Het lijkt een prachtige boodschap.
Maar het is een typisch menselijke zin, deels waar, deels onwaar. En de mengeling van waarheid en onwaarheid leidt altijd tot onbeschrijflijke verwarring.

Het deel, dat oh zo waar is, is dat niemand een ander mag oordelen, niemand, nooit. Jullie mensen hebben het recht niet. Het is liefdeloos, gemakkelijk, en jullie hebben er volstrekt geen tijd voor, als jullie aan de slag gaat met jezelf. Je komt dan handen en voeten te kort om jullie fouten en tekortkomingen te bekijken, te analyseren en vooral af te leren.

Het deel dat oh zo onwaar is, is dat ook, juist, zelfs God niet oordeelt.
God is liefde. Oordeelt een moeder haar kind, een vader zijn zoon? Nee.
God bejegent alle mensen met liefde, met wijsheid, met begrip, met mededogen, met geduld, met zachte wenken, soms met harde maar altijd zo noodzakelijke correcties, maar er wordt nooit geoordeeld.

Laat dit Mijn Paasboodschap zijn:


"Christus is niet gestorven voor jullie zonden, maar heeft geleefd voor jullie kansen"

Hij toonde jullie de onbeperkte mogelijkheden van wat een vergeestelijkt mens mag bereiken op aarde. Christus oordeelde niet, maar toonde mogelijkheden.

En als het verdriet van Christus vanuit de geestelijke wereld wordt bezongen, wordt toegelicht, weet Men, dat het verdriet van Christus niet was om jullie zonden en jullie fouten, maar om jullie stugge wil en jullie oordelen, waardoor de gewezen mogelijkheden niet benut worden.

"Only God can judge me"

Wat een schoonheid desalniettemin straalt uit deze eenvoudige tweet. Zij zegt: laten wij mensen stoppen met onze meningen en oordelen en commentaren op alles en iedereen de dag door. Laten we het overlaten aan een hogere macht. Laten we beseffen, dat wij het niet weten. Laten we elkaar koesteren en liefhebben en op aarde met elkaar een vrede scheppen zonder haat, oordeel, zonder lawaai van meningen, zonder liefdeloosheid, laten we beseffen, dat God het beter weet dan wij.

De schrijfster zij gezegend om haar tweet.

Wees jullie allen gezegend


Nr. 59