Translate

vrijdag 20 april 2012

Zelfacceptatie veroorzaakt eigenlijk liefde voor de ander





Mark@4positiviteit Als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen. #MWilliamson 19 april 12 om 21:25via TweetDeck

Zou U deze tweet willen toelichten?

 Dit is een grote en zuivere waarheid. Spiritueel gezien zou het tot de 10 geboden van de nieuwe tijd moeten gaan behoren. Maar Wij willen geen geboden meer, Ik ga er echter wel graag op in.

Wanneer een mens zoveel zelfrespect en waardering voor eigen kunnen heeft opgebouwd, dat diens eigen licht schijnt, en deze mens dat licht láát schijnen, vindt er innerlijke een genezing plaats. En deze genezing kan niet anders dan leiden tot een nieuwe kleur in de energiehuishouding van die mens, de kleur van acceptatie, van geluk, van liefde, van ruimte, van plezier.

Andere mensen nemen dit altijd waar, gelijk bij de ontmoeting of achteraf. Men voelt zich gevoed, men voelt zich beter, men voelt zich geïnspireerd of men is optimistischer geworden over het leven, men heeft zich letterlijk gelaafd aan een energiebron. Dit werkt door op eigen leven.


Wij in de geestelijke wereld zijn heel gelukkig met zo’n mens en met elke ontmoeting met de ander. Wij staan dan klaar om in deze ontmoeting de mogelijkheden die ontstaan bij de ander te stimuleren en te gebruiken. Zo’n ontmoeting is letterlijk vergelijkbaar met het zitten in de zon, het baden in schoon water, het genieten van een bloemenveld, het uitrusten in een bos: de opening die dan ontstaat bij de ander wordt onmiddellijk door Ons aangevuld met de juiste energieën. Het kan een olievlek zijn in de mensenwereld van blijdschap, inspiratie en hoop.

“Als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen”

Wanneer een mens in zo’n situatie dit ook nog bewust zou doen en de ander eenzelfde licht zou gunnen, zou het proces uitermate versterkt worden, eigenlijk met factor 2.
En wanneer een mens ook nog de geestenwereld erbij zou aanroepen om de ander een zelfde licht te gunnen, dan kun je spreken van versterking met factor 4. Op zo’n wijze zal de ander een zelfde licht laten schijnen, vroeg of laat.

Dit lijkt alles theoretisch maar Gandhi met zijn vredeswens, Mandela met zijn verdraagzaamheid en Aung San Suu Kyi met haar democratiseringswens hebben bij voorbeeld precies volgens deze wetmatigheden gewerkt.

Maar we hoeven het niet groot te maken. Elke stap van een mens, die zijn licht laat schijnen, en een ander ontmoet, heeft al het eenvoudige, simpele en bescheiden effect, dat de ander onbewust denkt: “goh, is dat mogelijk in het leven, ik ben ervan onder de indruk.”

Onderschatten jullie de invloed niet, die je bij de ontmoeting op een ander hebt, want alles is voedsel voor de geest, ook een ontmoeting, en hoe bewuster jullie hiermee omgaan, hoe sterker de invloeden.

Wees jullie allen gezegend


Nr. 66