Translate

zondag 8 maart 2020

Genieten van schoonheid is een vorm van waarheid, is leven in waarheid (Wilt U met mij praten, vroeg ik aan God? ,2)



Ik had eens een uitgebreid gesprek met God en dit was één van de  onderwerpen.

Jij geniet van de schoonheid van de wereld, de natuur, mooie dingen, antiek, kleuren, muziek. En gelukkig doen veel mensen dat, maar niet iedereen.
Laten we wat uitgebreider ingaan op schoonheid, Mijn zoon, want We gaan een grote waarheid bespreken die veel gelovigen, zeker degenen die geen oog hebben voor de schoonheid van het leven, niet zal bevallen.

Mijn stelling is deze, dat iemand die intens geniet van schoonheid evenzeer in waarheid leeft als iemand die intens gelooft.
Zo die komt binnen. Dus mensen die niets geloven maar genieten van de schoonheid in het leven zijn niet minder waard dan mensen die zeer geloven in God en de geestelijke wereld maar geen oog hebben voor de schoonheid op aarde.

Zijn geloven in God en oog hebben voor schoonheid dan gelijke grootheden, even belangrijk, doen ze niet voor elkaar onder? Dat klopt. God heeft in de geestelijke wereld evenzeer een plek voor iemand die intens genoot van schoonheid zoals een kunstschilder, een musicus of een binnenhuisarchitect ook al waren het notoire atheïsten als voor een dominee, een iman of een priester, ook al waren het bepaald geen estheten.

Want genieten van en oog hebben voor schoonheid, is genieten van een zeer belangrijke eigenschap van God, namelijk het scheppen van schoonheid. Dus genieten van schoonheid, is genieten van een waarheid van God. Genieten van schoonheid is zodoende leven in waarheid, iets wat gelovigen nogal claimen.

Intussen zijn degenen die niet geloven en geen oog hebben voor schoonheid evenzeer gezegend en evenzeer welkom in de geestelijke wereld. Want misschien leven ze ook in waarheid, doordat ze in staat zijn lief te hebben, bijvoorbeeld?

Wees jullie allen gezegend   

Nr. 473