Translate

zondag 6 november 2011

Duizenden wezens om ons heen in de natuur



Mag ik U iets vragen over de natuur?

Ja, wees gezegend met al jouw vragen.

Ze zeggen, dat ook in de natuur allerlei wezens leven. Hoe zit het met onze achtertuin? Wij hebben ons best gedaan samen te werken met de natuur. Er is in al die jaren nog nooit geschoffeld. We proberen alle plantensoorten de ruimte te geven. Wij snoeien soms alleen wat terug, omdat de ene plant de ander overwoekert. We hebben tientallen tegels uit de tuin gehaald, kortom, het is een oase van rust, natuurlijke gang van zaken, een tuin met vele plantensoorten. Wij denken, dat het lekker vertoeven is bij ons.

In jullie achtertuin leven circa 22.000 wezens. Zoals in jouw lichaam een groep van wezens samenwerkt om alles te laten functioneren, wordt een enkele plantensoort verzorgd door een hele reeks van wezens. Die de voeding, de waterhuishouding, de groei, de bevruchting, vruchtvorming, de plant als geheel, elk exemplaar op zich verzorgen. En elke plantensoort heeft een leidende, overkoepelende geest, een deva.
Dus voor één enkele plant zijn al tientallen wezens bezig.
In jullie grote achtertuin leven kortom 22.000 wezens.
 
En onze voortuin?

11.000 wezens.

Als ik dat vertaal naar het aantal M2 dan kom ik op circa 375 wezens per M2. En hoe zit het dan met de schamel ingerichte tuinen van veel buren, waar tegels liggen, geschoffeld wordt en tussen elke afzonderlijke plant ruimte en omgespitte aarde is, waar kevers en padden en hommels en veldmuizen zich niet kunnen verbergen?

Dan komen we op niet meer dan 50/60 wezens per M2.

Dus dat betekent, dat mensen zoals wij die de natuur zoveel mogelijk de ruimte geven in hun tuin minstens 6x zoveel wezens de gelegenheid geven om te leven en te vertoeven en te bestaan?

Dat klopt. Zo gaan de mensen om met de natuur. Met weinig echte aandacht, zonder kennis, zonder inlevingsvermogen, zonder empathie, zonder gevoel voor wat belangrijk is in de natuur, zonder creativiteit, zonder liefde.
Zij handelen alsof hun tuin het verlengstuk van hun vensterbank is. En dat terwijl de geteisterde aarde lucht en ruimte nodig heeft. En dit kleine stukje grond, dat ze eigenlijk in bruikleen hebben van hun Schepper, hebben ze gereduceerd tot een steenwoestijn van tegels en hebbedingetjes uit tuincentra. Dit kan niet zo doorgaan. Moeder Aarde is het grootste aardse wezen en lijdt hier zeer onder. Maar de Grote Correctie ligt in het verschiet. Maar dat is voor een blog over enige tijd.

Wees jullie allen gezegend

Marko Pogaĉnik, bijv. De aarde genezen.
Zie ook www.markopogacnik.com

Nr. 26