Translate

dinsdag 27 november 2012

De mens draagt bij aan de emotionele biodiversiteit (Evolutie 3)

 
Hoe kan het beter worden omschreven dan emotionele biodiversiteit: de variatie en verscheidenheid van het leven, maar dan op emotioneel terrein.

Hoewel planten en dieren een gevoelsleven hebben, dit is onderwerp voor een andere blog, is het gevoelsleven van de mens bron van inspiratie voor al het “lagere” leven op aarde.

Want de kleurrijkheid van het gevoelsleven van de mens is energetisch waardevoller dan het emotionele leven van dieren en planten. Het totaal aan emoties inspireert het leven, tilt het op en brengt het leven op een hoger niveau van energie. Want het leven is EEN en kent zo meer variatie.

De donkerste emoties als eenzaamheid, depressie, angst en jaloezie tot en met de lichtste emoties als liefde, nederigheid en vreugde behoren allen tot een kleurrijk palet van leven. Dit wordt vanuit de geestelijke wereld net zo helder waargenomen als jullie mensen de fysieke natuur waarnemen.

En de geestelijke wereld ondersteunt en begeleidt ALLE emoties, omdat ze zijn, omdat ze een reden hebben, omdat ze de mens tot ervaring brengen, tot inzicht, tot verdieping, tot bewustzijn, tot groei en tot geestelijke rijkdom.

En op plekken, waar vroeger grasland was, of water, of berg of bos, wonen nu mensen. En de biodiversiteit van het totale leven per M2 is dertigvoudig toegenomen, waar de mens verkeert, ondanks teruggang van de fysieke biodiversiteit. Zoals vroeger verschillende planten- en diersoorten de aarde bedekten, wordt nu de aarde bevolkt met een grotere rijkdom aan emoties. Hierdoor wordt de totale rijkdom van het leven, en de totale mogelijkheid ervaring op te doen aanzienlijk vergroot.

Het spreekt vanzelf, dat de vereiste balans tussen fysieke en emotionele rijkdom, die op veel plaatsen op aarde is verstoord, zal worden hersteld.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 124