Translate

zondag 22 november 2015

De natuur zal voor zichzelf opkomen



Ik las gisteren in de krant, dat door het wegstromen van vervuild slib van ijzermijnen de rivier Rio Doce in Brazilië totaal vervuild is. De rivier is helemaal dood. En haar stromingsgebied ter grootte van Portugal is getroffen. De gewone bevolking is qua drinkwater totaal afhankelijk van deze rivier. En de (ook westerse) eigenaren van de mijnen hebben de mensen niet eens of te laat gewaarschuwd.
Mijn God, dat is toch te erg, wat doet de mensheid de natuur aan? Dit kan toch maar niet zo doorgaan?

Dit zal gewoon doorgaan, Mijn zoon. En het zal nog erger worden. Want ook al doen groepen mensen hun best, van de mensheid moeten de economieën in de wereld blijven  groeien. De wereld wordt overspoeld met nog meer milieuvervuilende nutteloze dingen, die op een milieuvervuilende manier worden geproduceerd. Deze vervuiling wordt direct veroorzaakt door het koopgedrag van de mensheid en door veel bedrijven, die maar één doel hebben: winst maken door de mensheid aan te zetten tot excessief kopen.

Maar de natuur zal de mensheid een mes op haar keel zetten. En het zal gestopt worden, weliswaar na nog meer verderf, vervuiling en uitsterven van planten- en diersoorten. Uiteindelijk zal de mensheid in harmonie met de natuur worden gedwongen, maar het zal kwaadschiks gaan, want goedschiks duurt te lang.
Dus wees terecht bezorgd.

Maar wees gerust.
Voor alles is een plek en een tijd. En uit de puinhopen van de wereld zal een meer bewuste mensheid oprijzen, in harmonie met een meer verfijnde natuur.
Maar voor nu: de tijd is nabij, dat de natuur de mensheid een mes op haar keel zal zetten, Mijn zoon.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 304