Translate

maandag 26 december 2016

De ongereptheid, de geestelijke betekenis van kuisheid (2)



Mijn God, dan ben ik nu wel benieuwd naar deze blog.

Wees dat, mijn zoon.
Ongereptheid, ongedeerdheid, heelheid zijn de geestelijke diepere betekenis van kuisheid. Ik neem ongereptheid, omdat dit zuiverder bij jullie overkomt dan ongedeerdheid (na een ongeluk) of heelheid (iets te new age achtig).
Kuisheid heeft in de  geestelijke wereld, in de ogen van God, de betekenis van ongereptheid. Iemand is dus niet "gerept", niet geraakt, niet geschonden door het leven, door onvolkomenheden, door fouten, door tekortkomingen, door onwetendheid.
Iemand die ongerept is, begint iets zonder reserves, in grote openheid, zuiver, onbevangen en helemaal nieuw. Iemand die ongerept, is in kleuren gezegd wit, dat alle kleuren samen is.

En nu komt de grote geheime boodschap van de liefhebbende God aan de mens op aarde. God beziet de mens zoals hij was en hoe hij zal zijn.
Elke dag worden jullie zorg en angst en fouten van jullie afgenomen, als jullie dat willen. Elke dag opnieuw mogen jullie opnieuw beginnen, wat er ook is gebeurd, wat er ook is misgegaan, hoe geschonden jullie ook zijn. Als jullie inzien, wat er is misgegaan, en jullie willen in alle oprechtheid het opnieuw proberen, dan vindt God dit ook zo, dan is jullie duizend maal duizend maal alles vergeven, dan beginnen jullie in  de ogen van God weer helemaal met een schone lei, dan zijn jullie in de ogen van God weer ongerept.

Zo eenvoudig uit zich de liefde van God voor de mens. Elke dag opnieuw kunnen jullie weer ongerept opnieuw beginnen, ongerept, weer helemaal kuis. Hoe dan ook, en wat er ook is gebeurd. Dit is de vergeving, dit is de schuldeloze staat die God aan de mens schenkt, dit is de vleesgeworden liefde van God voor Diens schepsel.
Daarom blijven jullie in de ogen van God ongerept, omdat God  terugziet en vooruit kijkt en jullie tijdelijke staat van "gereptheid", van onkuisheid niet al te  zwaar opvat.
God accepteert jullie en bemint jullie op volstrekt dezelfde wijze voordat, tijdens en nadat jullie de mist in zijn gegaan.

Wees jullie allen gezegend
Nr. 365