Translate

zaterdag 20 oktober 2018

Sommige mensen verliezen diamanten terwijl ze op zoek zijn naar stenen (Diepgaande gezegden, 2)




Mijn God, ik vraag U om hier op in te gaan, maar ik heb zo’n vermoeden, dat het antwoord verrassend zal zijn.

Mijn zoon, en zo zal het zijn, verrassend.
Niet sommige mensen verliezen diamanten terwijl ze op zoek zijn naar stenen, ALLE mensen. Alle mensen raken verloren in hun wanen en hun verkeerd gerichte wil, oh zeker niet altijd, maar wel heel regelmatig. Alle mensen verliezen diamanten, terwijl ze op zoek zijn naar stenen, denkend dat het diamanten zijn en later ontdekkend dat het stenen waren en dat ze al zoekend hun diamanten hebben verloren.

Arme mens, arme Don Quichotte, arme onwetende dolende dwaze naïeveling die de mens is. Maar er komen op zijn pad ook zoveel verleidingen en mooie en aantrekkelijke zaken, Wij begrijpen hoe alles gaat. Wij begrijpen de zoekende mens. Wij begrijpen hoe en waarom hij zich verliest in zijn verlangens. Wij begrijpen alles, altijd en bekijken de mens met de grootst mogelijke liefde, met een liefde en verdraagzaamheid en wijsheid en mildheid waar de mens geen benul van heeft hoe groot die is.

Hoe kan het ook anders? God de Schepper en Diens kleine voormalige aap, klein onnozel schepsel. Kleine mens die door zijn diamanten te verliezen en teleurgesteld te raken in zijn stenen die hij hield voor diamanten leert en afleert en zich overgeeft aan inzicht en wijsheid en een God wordt.

Alle mensen leren in het leven de diamanten van het leven te waarderen en leren zich niet te vereenzelvigen met hun stenen, die ze aanzagen voor diamanten en leren vooral het onderscheid te maken.
De mens is gezegend in deze zoektocht.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 436