Translate

maandag 1 februari 2021

Het lijkt oorlog in de geestelijke wereld en op aarde (2)



In deze blogs ga Ik niet in op de duizenden tegenstrijdige verhalen en samenzweringstheorieën. Dit is een spirituele blog, geen politieke of maatschappelijke. Maar er is veel verwarring onder de mensen en omdat in deze blogs veel onderwerpen in het zoeklicht staan die de menselijke samenleving en de mens raken toch nog dit.

Niets is wat het lijkt  op aarde en het perspectief van de geestelijke wereld is een andere dan die van de mensen. En vanuit het hart reikt immers de Mijn God de ingrediënten aan die die mens kan bevatten en hem verder helpen. En elk mens loopt het risico de signalen van zijn hart te negeren.

Daarom zei Oscar Wilde “most people are other people” * wat feilloos het risico van de mens aanduidt. Niet luisteren naar zijn innerlijk, zich laten inpakken door dominante of onware informatie en zich verliezen in illusies. En hoe meer men dat in zijn eentje doet, of alleen met gelijkgestemden, hoe groter het risico wordt dat men humorloze fundamentalist wordt. En vervolgens niet meer kan communiceren met andersdenkenden. Het vijanddenken is dan geboren. Er is geen verschil (qua rigide denken, niet natuurlijk qua handelen) tussen een Jihad strijder in Afrika, die in naam van Mohamed hoofden afhakt of een Westerling, die elke politicus beschuldigt van het drinken van babybloed of zegt dat elk virus is uitgevonden in laboratoria om de mensheid klein te krijgen. Hier zijn de demonen van vijanddenken, humorloosheid en fundamentalisme aan het werk.  

Vroeger waren er gewoon dominante richtingen waar ieder zich maar aan moest houden, zoals koningsgezind zijn of Protestant of communistisch. Maar tegenwoordig is daar de onafhankelijke burger en zijn vrijheid van meningsuiting en alle internetinformatie. En daar bevinden zich ook veel “smoke and mirrors” *.

De bestaande en nog komende virussen, de economische moeilijkheden en de milieucrisis zullen zorgen voor nog meer  tegenstrijdige verhalen op internet en dus ook zorgen voor nog meer “smoke and mirrors”. Maar in alle gevallen kan men vertrouwen op de wetten van God en zal ook Moeder natuur haar gang gaan.

Maar alle leed en alle komende ellende en daden van wanhopige of incompetente regeringen helpen de mens weg te kijken van de buitenwereld vandaan richting zijn innerlijk. En daar is er meer kans om de signalen van het eigen hart te voelen en de stem van God te horen. En zich tevens nog meer te verbinden met andere mensen.

Dus Mijn suggestie aan jullie is om je niet te verliezen in de waan van de dag, om de positieve gevolgen te zien van negatieve ontwikkelingen, om naar jullie hart te luisteren en vooral om je niet te verliezen in discussies over waar en onwaar en goed en kwaad en niet te vervallen in vijanddenken. Blijf met andersdenkenden praten op een respectvolle en gelijkwaardige manier.

De dualiteit en vijanddenken zijn gepasseerde stations op de lange duur en jullie kunnen die doorzien en stoppen met je erin te verliezen door te luisteren naar jullie hart en te leven en  te werken met humor. Neem jouw eigen opvattingen niet zo serieus, misschien vergis je je wel. Hoe erg kan dat zijn?

Lach wat meer weg, lach jouw gesprekken omhoog, lach jezelf uit. Want demonen en duivelen zijn de humorloze en liefdeloze apen van God en slechts een gewillig werktuig tot bewustwording. Kijk naar ze, herken ze, gebruik ze, praat desnoods met ze, maar  neem ze niet te serieus. Koester die kans.

Want jullie zullen het zelf moeten doen. Jullie vrije wil is Ons heilig. Niemand komt jullie redden, ook de Christus komt niet fysiek terug op een witte wolk om de bokken en de schapen te scheiden. Niemand komt jullie redden. Het is aan jullie mensheid zelf om de mensheid te redden en om de handen van God op aarde te worden. Dan komt de geest van Christus terug op aarde.

Wees jullie allen gezegend

*Tijn Touber, boek Timebender  


Nr. 499