Translate

donderdag 3 maart 2022

Oekraïne, blijft het een regionale oorlog?


Mag ik U vragen. Iedereen zeker in Europa is geschokt over wat er gebeurt in Oekraïne. Hoe bang moet de wereld zijn, Mijn God?

In een eerdere blog heb Ik al gezegd dat de conflicten in de wereld regionaal zullen blijven omdat het wereldbewustzijn van de mensheid een wereldoorlog niet meer toe zal staan (zie blog https://watchthegod.blogspot.com/2014/09/jihadisten-oekraine-en-ebola.html )

Toch zal deze oorlog grote gevolgen hebben.

Wee de burgers van Oekraïne die dachten hun land in vrijheid en welvaart op te kunnen bouwen.

Wee de doden die zullen vallen door deze zinloze oorlog.

Wee de mooie steden van Oekraïne die vernietigd zullen worden door zinloze bommen.

Wee de kinderen van Oekraïne die zulk geweld niet mee horen te maken in hun jeugd.

Wee de ouderen van Oekraïne die moedeloos en dakloos worden mogelijk voor de zoveelste keer.

Wee ook de moeders van de Russische soldaten die hun dode zonen zullen bewenen.

 

Maar vooral wee Poetin, die door deze daad wederom te ver gaat in zijn loopbaan. Zijn val wordt zo verder ingezet. De Russische bevolking zal wakker geschud worden en gaan begrijpen dat haar aanvankelijke redder zelf gered moet worden. Net als veel andere dictators die zich alleen omringen met jaknikkers ontspoort zo een mens met teveel macht. Zo zal hij de prijs die hij in de geestelijke wereld moet betalen over zijn laatste jaren niet kunnen begrijpen.

Wee de rest van de wereld die al vele jaren boter op zijn hoofd heeft, en dertig jaar lang het Russische volk aan zijn lot heeft overgelaten en daardoor mede deze oorlog heeft helpen ontstaan.

Maar wees gerust, Mijn zoon, alles blijft regionaal.

En weet dat het kwaad in haar eigen kiem haar bederf al heeft ingezet. Er zal meer goeds uit voortkomen dan de mensheid nu kan bevroeden. Daar zorgt God wel voor.

Het Oekraïense volk zij gezegend.

 

Wees jullie allen gezegend

 Nr. 525