Translate

maandag 17 oktober 2022

Compassie voor de ander


Mijn goede God, daar wilt U vast wel op ingaan?

Ja, dat wil Ik.

Het gaat hier om pure liefde, mijn zoon, wanneer de ene mens dit beseft of zich herinnert als hij de ander ontmoet. Iedereen, bijna zonder uitzondering, worstelt met problemen, moeilijkheden, zorgen, verslavingen of verdriet om een dierbare. Iedereen. Welkom op deze onvolmaakte maar mooie planeet. Jullie mensen zijn in ontwikkeling, en het is een lange en pijnlijke en zorgelijke weg van voormalige aap naar bewust levend spiritueel mens.

En mooie levenservaringen dragen hier zeker toe bij maar eigenlijk toch nog meer grote moeilijkheden. Die zijn beter in staat om een mens bij de lurven te pakken, door elkaar te schudden of zijn begrip voor het leed van de ander te vergroten. Want heb je zelf veel meegemaakt, dan hoed je je wel  om een ander te veroordelen. Tenminste als het proces goed is verlopen. Als iemand door moeilijkheden verbitterd raakt of psychiatrisch dan zijn er ook andere dingen nodig.

Meestal brengen moeilijkheden een mens dichterbij bewustzijn, geestelijke groei en dus dichter bij God, of die mens dat beseft of niet. Dus …….

Goede mens, besef dat ieder mens die je ontmoet een strijd vecht waar je niets van weet en jouw compassie, jouw begrip, jouw liefde zelfs voor jouw medemens groeien gigantisch alleen als je je dit herinnert. Dus wees aardig, altijd. Want dat is keihard nodig in deze ontsporende tijd.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 541