Translate

zaterdag 3 augustus 2024

God is afhankelijk van ons


God is de Richter, de mens is de beslisser

Er moet me toch iets van mijn hart, mijn God. Ik had weer iets meegemaakt en gemerkt dat ik en de medemens in die situatie zo ontzettend onhandig bezig waren, eigenwijs, kortzichtig, een beetje primitief ook. En toen dacht ik “wat bent U eigenlijk verschrikkelijk afhankelijk van ons, van onze wil, van onze gehechtheden, van onze kortzichtigheden. Eigenlijk onbegrijpelijk afhankelijk. U God afhankelijk van ons, kleine mensen.

Dat klopt, Mijn zoon. God heeft Zich totaal afhankelijk gemaakt van jullie vrije wil. Welke kant jullie ook uitgaan. Hoe verkeerd jullie ook kiezen. Hoe kwaadaardige dingen jullie ook bedenken. God werkt mee. God is totaal afhankelijk van jullie kleine wil. Natuurlijk ben je daar verbaasd over, het is ook verbazingwekkend. De Schepper van de kosmos, die zich dienstbaar maakt aan de vrije wil van een klein, kortzichtig, beperkt schepsel. Dat lijkt belachelijk.

Maar dat is het niet. Een groots en goed doordacht plan ligt hier aan ten grondslag, met duidelijke doelen, duidelijke methoden, zoals de evolutie, en ook volstrekt succesvol “on the long run”.

Want jullie vrije wil is ingebed in een prachtig systeem van kosmische wetten, waardoor jullie door elke schade en schande wijzer worden. En uiteindelijk na een grote en indrukwekkende omweg met al jullie opgedane ervaringen en inzichten zullen jullie je dan volstrekt uit vrije wil op glorieuze wijze overgeven aan de Wil van God. Het kan niet anders.

In het hele proces van evolutie van beest naar geest, van ontwikkeling van de aapmens naar  Heilige op aarde, gaat niets verloren, blijft niets onbenut, is elke ervaring hoe ellendig dan ook een bron van kracht en inzicht voor de toekomstige geestelijke mens. De grootste misdadigers zullen ooit zeer goede helpers van Christus worden. En de  goede mensen op aarde natuurlijk ook zeer maar op een andere manier. Op een bepaalde manier komt dus alles  goed. Dat weet God. Dat weten de spirituele helpers. Dat weten de beschermengelen. Dat weet jullie ziel.

God is de Richter, de mens is de beslisser

En nu komt de clou. Ik reik via jullie geweten, intuïtie, hart en ook via jullie denken, alle kennis en kunde en wijsheid aan die er maar is. Ik ben de Richter van jullie leven, van jullie denken, van jullie houding.

Alleen: wat jullie ermee doen, hangt af van de grootte van jullie ontwikkeld bewustzijn èn van jullie vrije wil. En die vrije wil is wel een dingetje, zoals ze tegenwoordig zeggen. Jullie zijn de beslisser. Jullie bepalen of je er naar luistert, jullie bepalen wat je ermee doet. Jullie bepalen hoe lang je de mooie signalen van God ontkent. De vrije wil wordt door Ons gekoesterd omdat jullie alleen zo onafhankelijke, wijze en vrije wezens kunnen worden. Robotten van de aarde hebben We niet nodig in de kosmos.

En met jullie vrije wil doen jullie dus wat jullie doen. Kijk maar naar het verleden, kijk maar om je heen, en hoeden jullie je ook maar voor de nabije  toekomst. Het zij zo. Alles past in een groots en glorieus plan van God, in die zin kunnen jullie vertrouwen op de goede uitkomst. Intussen wensen We jullie sterkte met “het aardse feestje”, dat is niet mis.  

Wees jullie allen gezegend

Nr. 571