Translate

zondag 16 augustus 2015

Een mens mag van God geloven wat hij wil




Op de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572 in Dordrecht besloten de bestuurders van twaalf vrije steden in de Lage Landen, dat de mens gewetensvrijheid heeft en dus mag geloven wat hij wil. Deze bijeenkomst leidde later tot de Republiek der Nederlanden, maar niet zonder oorlog eerst met het katholieke Spanje, dat de Nederlanden als kolonie behandelde
Zou U in willen gaan op dat besluit?

De Statenvergadering in 1572 was niet de eerste officiële vergadering van machthebbers, die dat besloten. In de geschiedenis van de aarde is dit vaker voorgekomen.
Maar…deze vergadering, deze beslissing is via de Nederlanden, via Europa, via de Verenigde Naties in 1948 uiteindelijk een levende leidraad voor de hele wereld geworden. En daarom is het besluit uniek. Het is niet in de vergetelheid geraakt zoals bij andere dergelijke besluiten in de jonge geschiedenis van de mensheid.
De burger mag vanaf dan dus van machthebbers geloven wat hij wil.
Het was een bijzondere Statenvergadering.

De geest van vrijheid, de geest van wijsheid, de geest van verdraagzaamheid en de geest van onafhankelijkheid waren alle vier aanwezig tijdens deze vergadering en hadden resultaat van hun jarenlange arbeid op aarde. God wist toen al, dat dit besluit de hele aarde zou beïnvloeden.
De vergadering werd toen door God gezegend, net als de Synode van Dordrecht in 1618. 46 Jaar later (de menselijke molens malen langzaam) zouden de protestantse kerken onder hun eigen gelovigen aan de  slag gaan met deze vrijheid.

Een mens mag van God geloven wat hij wil

Elke godsdienst, die andersdenkenden onderdrukt heeft de tijd tegen.
Elk land dat andersdenkenden onderdrukt heeft de tijd tegen.
Elke religieuze leider die andersdenkenden veroordeelt heeft de tijd tegen.
Elke gelovige die andersdenkenden minacht heeft de tijd tegen.
Ook al lijkt dat niet zo in deze tijd van oplaaiend fanatisme.
Dit fanatisme heeft de tijd tegen.

De tijd zal komen dat ieder mens op aarde mag geloven wat hij wil en steeds meer landen leven ernaar, ook al lijkt dat van niet.
Want de aandacht van de wereld gaat nu uit naar de excessen.

Elke gruwelijke daad van onderdrukking in Islamitische kalifaten, in Hindoeïstische en Boeddhistische en socialistische en Russisch-orthodoxe dictaturen heeft de tijd tegen. Elke moord, elke verkrachting, elke vernietiging van historische graven en beelden zal de hele mensheid meer vastberaden maken Gods ideaal te realiseren op aarde.
De fanaten hebben de tijd tegen, ook al lijkt dat van niet.

De macht van de mensheid, de macht van het wereldbewustzijn, de macht van de redelijkheid, de macht van de vrijheid, de macht van God op aarde zullen alleen maar groter worden door deze wandaden van redeloze of domme mensen, van fanaten, van de kinderen van de aap.

Want de groei van het menselijke wereldbewustzijn mag niet worden onderschat.

Een mens mag van God geloven wat hij wil

Er zijn vele huizen in Gods boezem en alle huizen zijn God even lief.
Zelfs al heeft het ene huis de waarheid meer in pacht dan het andere huis.
God koestert alle liefdevolle huizen, alle liefdevolle stromingen, alle liefdevolle mensen evenzeer.
Dus ook liefdevolle ongelovigen, zogenaamde ketters, liefdevolle atheïsten, allen worden geëerd in de geestelijke wereld.
En alle liefdeloze stromingen worden slechts verdragen.
Laten liefdeloze fanaten en onverdraagzamen niet tornen aan deze waarheid.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 289