Translate

zaterdag 29 augustus 2015

Niet alle openbaringen leiden tot een godsdienst




Ik mijmerde een keer over waarom soms godsdiensten heel groot worden en soms niet? En waarom zijn soms hele zuivere en mooie openbaringen van één iemand niet erg bekend bij een groot publiek?
Ik vroeg dat aan U en U zei toen:

Niet alle openbaringen hoeven te leiden tot godsdiensten en stromingen.
Maar alle openbaringen zijn altijd zaden voor het groeiend bewustzijn van de mensheid.

Zou U hier op in willen gaan?

Niemand van jullie weet hoeveel kleine en grote openbaringen er zijn geweest op aarde, door de tijd heen.
Alleen God.

En met kleine openbaringen bedoel Ik niet onbelangrijke, maar hoe bekend ze zijn geworden. Onder deze openbaringen zijn prachtige, zeer waardevolle en belangrijke openbaringen en ze kunnen slechts bekend zijn bij één persoon. Maar het zijn zaden voor het groeiend bewustzijn van de mensheid. Het zijn parels verborgen in een oester en te zijner tijd zal zo’n openbaring ontdekt worden, of opnieuw ontdekt worden, en uiteindelijk doorsijpelen in het bewustzijn van de mensheid.

Er zijn nu eenmaal visionairs, roependen in de woestijn, mensen die hun tijd ver vooruit zijn.
Maar God heeft het overzicht en ziet door de eeuwen heen waar dezen kleine verborgen openbaring ooit in dezelfde of andere vorm zal uitwaaieren over de mensheid.

Aan de andere kant zijn er zeer onzuivere openbaringen, die worden tot een godsdienst en zo miljoenen mensen bereiken. Want het heeft pas massa, zo’n openbaring, als een groot aantal mensen op aarde zich er door laat inspireren. En dan zij het zo, ook al is de openbaring onzuiver. Maar dat is dan mogelijk omdat deze miljoenen mensen onzuiver zijn, en niet méér kunnen bevatten. En dat is dan goed. Dan is dat zoals het is. Dit is dan het maximaal haalbare, een massale onzuivere openbaring.

God weet van alle openbaringen.
God weet van de zuiverheid van alle openbaringen.
God weet van de gevolgen en reikwijdte van alle openbaringen.

En de mens!
Hoe snel denkt een groep mensen, dat “hun” openbaring de enige juiste openbaring is?
Hoe snel denkt een groep mensen dat anderen deze openbaring moeten  volgen?
En hoe snel leidt dat niet tot godsdienstoorlogen? Maar dat is eigenlijk een ander verhaal, het verhaal van rassen en machten en rijken en onderdrukkers en vluchtelingen en oorlogen.

Dit verhaal gaat over openbaringen, verborgen openbaringen, die niet leiden tot godsdiensten. Maar al deze openbaringen zijn en blijven en worden zaden voor het groeiend bewustzijn van de mensheid.
En dat groeiend bewustzijn gaat maar één kant op, in golven en met vallen en opstaan, dat wel, maar slechts één kant op.

Van beest naar geest.
Van aap naar God.
Van klein naar groot.
Van beperkte materie naar onbeperkte geest.
Van de aardse baarmoeder voor een evolutionaire aap naar de eeuwige boezem van God.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 291