Translate

zondag 12 februari 2017

Het fysieke leven (De eenvoud, 1)


 
Mijn God, soms denk ik, dat we in het leven teveel informatie krijgen en niet meer door hebben wat de bedoeling is. Dat we niet meer weten wat belangrijk is of waar we ons vooral op moeten richten. Het is gewoon belachelijk wat er op ons af komt. We worden door werkdruk en door de informatiemaatschappij en internet en reclame volgens mij zo opgefokt, dat we het niet meer overzien. Zou U daar iets  over willen zeggen?

Laat Ik dat doen, mijn zoon. Want God heeft dat overzicht natuurlijk wel, en ziet de rode draad van het menselijke leven.

Eerst maar het fysieke leven.
Het lichaam is een wonderbaarlijk instrument, door de evolutie en door God jullie middel op aarde. Het zou goed onderhouden moeten worden. Meer niet. Onderhouden jullie jullie huis, auto, computer en tuintje niet buitengewoon? Des te meer deze kosmische prestatie, dit instrument, waar een robot een knijper bij vergeleken is.
En dat onderhouden, dat valt tegen. Jullie eten teveel, bewegen te weinig, of sporten teveel, blessures zijn letterlijk veronachtzaming. Jullie reageren jullie stress en spanningen af op jullie lichaam, jullie bombarderen jullie arme hersenen met teveel Tv-kijken, ach, kortom.

De eenvoud van het leven vraagt op fysiek vlak niet meer dan aandacht, soberheid, matigheid en onderhoud. Meer niet. En als jullie dat niet geven, kan dat ook. Maar de heer van de wereld, de machtige geest die alles voor jullie fysiek in orde houdt, roept jullie wel ter verantwoording, hier op aarde of in de geestelijke wereld. Dat is een kwestie van respect en rechtvaardigheid en wetmatigheid.
Dus als we het eenvoudig stellen: wees jullie een goed rentmeester van jullie eigen lichaam. Dat is beter voor alles en iedereen.

Wees jullie gezegend

Nr. 372